KuPS VS FF Jaro
PVM:  06.03.2013
KLO:  18:00
PAIKKA:  Kuopiohalli
4-0
Otteluennakko Otteluraportti

Aleksi Paananen viimeisteli upean hattutempun

Kuopion Palloseura
 eteni Liigacupissa puolivälieriin. Jatkopaikka varmistui keskiviikkoiltana Kuopio-hallissa FF Jaron kaaduttua selvin lukemin 4-0. Keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen oli keltaisten tähti kolmella hienolla osumallaan, keskikenttäpelaaja Miikka Ilo onnistui myös maalinteossa. KuPS otti ansaitun kotivoiton ja sijoittui alkulohkossa kakkoseksi. KuPS kohtaa seuraavassa Liigacupin ottelussaan MYPA:n ja puolivälieräottelu pelataan Kouvolassa MYPA:n kotikentällä.

Keltaisten pelissä oli paljon positiivista

Päävalmentaja Esa Pekonen oli tyytyväinen keskiviikkoiseen peliesitykseen ja lopputulokseen. Joukkue pelasi hyvää peliä ja viimeisteli hienoja maaleja. Jatkoon mentiin ansaitusti. "Pelissämme oli paljon positiivista. Monet asiat toimivat tänään hyvin. Puolustussuunnassa nolla pysyi omassa päädyssä ja puolustuspeli pysyi nyt muutenkin paremmin koossa. Ensi jaksolla peli oli vähän nahkeata, toisella jaksolla pelimme oli parempaa. Kohtuullisen tyytyväisiä voidaan tietenkin olla lopputulokseen kun voittaa neljällä maalilla ", Pekonen totesi tyytyväisenä.

Paananen loisti keltaisten tähtipelaajana

Kuopiolaisten huipputaitava keskikenttäpelaaja Paananen antoi vakuuttavan näytön osaamisestaan iskemällä hattutempun. Kotijoukkueen peli kulki muutenkin sujuvasti ja hyviä onnistujia oli useita muitakin. "Keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen toi hyvää piristystä toisen jakson aikana keskikentän keskustaan. Kentälle vaihdettu hyökkääjä Dudu oli vaarallinen ja teki hyvin töitä koko ajan", KuPS-valmentaja kiitteli.

Jaro-luotsi Eremenko: "Oli vaikea peli meille"

Suurinumeroinen tappio harmitti jarolaisia, jatkopaikka puolivälieriin kuitenkin varmistui ja Jaro pääsee haastamaan omassa puolivälieräottelussaan vahvaa Turun Palloseuraa. "Valmistautumisemme tähän otteluun ei ollut parasta mahdollista. Meillä puuttui kaksi pelaajaa puolustuslinjasta loukkaantumisten johdosta, muun muassa Hugo Miranda. Poissaoloja on paljon ja se teki tästä ottelusta meille vaikean. KuPS on fyysinen joukkue, eikä sitä vastaan ole koskaan helppoa pelata täällä", Jaro-valmentaja Alexei Eremenko totesi pelin jälkeen.

"Me koetetaan parantaa omaa peliämme. TPS-ottelu on meille hyödyllinen peli. On hyvä asia että nuoret pelaajamme saavat näissä otteluissa paljon peliaikaa ja saavat sitä kautta tuntumaa liigatason vaatimuksiin. Veikkausliigassa ei saa mitään ilmaiseksi ja jokaisessa ottelussa pitää tehdä kovasti töitä. KuPS ja RoPS ovat fyysisiä joukkueita ja siihen on vaan totuttava. Loukkaantumisia on tällä hetkellä paljon, joten pelaajarotaatiota ei voida nyt tehdä. TPS on kova vastustaja, viime vuonna me kuitenkin voitimme heidät kahdesti vieraissa. Nuorille pelaajille tulee lisää arvokasta pelikokemusta ja me koetetaan jälleen voittaa. Jalkapallossa on kaikki aina mahdollista", Eremenko muistutti.

KuPS: Mika Hilander, Omar Colley (82min Juha-Antti Rissanen), Rami Hakanpää, Ilja Venäläinen, Antti Hynynen, Miikka Ilo (79min Sami Räsänen), Jussi Kujala, Ali Koljonen (46min Dudu), Jerry Voutilainen, Aleksi Paananen, Ats Purje