Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura ja Liettuan maajoukkuehyökkääjä pelaajasopimukseen

28.03.2018

Deivydas Matulevicius tuo maalintekovoimaa KuPS-joukkueeseen

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura on tehnyt pelaajasopimuksen Liettuan maajoukkuehyökkääjän Deivydas Matuleviciuksen (28) kanssa. Raamikas hyökkääjä saapui Kuopioon maanantaina ja on harjoitellut tämän viikon joukkueen mukana valmistautuen torstaina pelattavaan HJK-otteluun, jossa ratkaistaan Suomen cupin välieräpaikka.

Maalinteossa viiden maan kovissa pääsarjoissa

Matulevicius on onnistunut maalinteossa peräti viiden eri maan pääsarjassa ja seuraavaksi hyökkääjän tavoite on heiluttaa maaliverkkoja Veikkausliigassa. Ennen Suomeen saapumistaan Matulevicius on onnistunut maalinteossa Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Belgiassa ja Skotlannissa. Hyökkääjä on pelannut yhteensä 36 A-maaottelua Liettuan paidassa.

Matulevicius pelasi viime vuodenvaihteeseen saakka Skotlannin valioliigaseura Hibernian FC:ssä, josta siirtyy nyt Kuopioon. Hyökkääjä pelasi toistaiseksi parhaat pelikautensa romanialaisen Pandurii Targun riveissä: maalitykki viimeisteli kolmen sarjakauden aikana yhteensä 27 liigamaalia ja antoi 10 maalisyöttöä. Matulevicius pääsi Romanian-vuosinaan pelaamaan myös neljä ottelua UEFA Europa Leaguen lohkovaiheessa, jossa vastassa oli mm. italialainen huippuseura Fiorentina.

”Liikkuva ja vahva pelaaja maalin edessä”

Kuopion Palloseura on katsastanut talvikauden aikana kymmeniä eri hyökkääjävaihtoehtoja ja nyt löytyi viimeinkin valmennusjohdon toiveet täyttävä hyökkääjävahvistus.

”Tavoitteenamme oli löytää iso hyökkääjä, jolla on hyvä liike, joka pystyy pelaamaan kombinaatioita ja juoksemaan pystyyn. Deivydas sopii tähän profiiliin. Lisäksi tarvitsemme myös uhkaa rangaistusalueelle. Deivydas on vahva pelaaja maalin edessä. Hän tuo meille yhden vaihtoehdon lisää hyökkäyspeliimme”, päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa tuoreesta pelaajahankinnasta.