Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura teki kaksi pelaajasopimusta nuorten pelaajien kanssa

18.10.2017

Puolustaja Tony Miettinen ja maalivahti Hemmo Riihimäki sopimuspelaajiksi

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura on tehnyt pelaajasopimukset kahden nuoren pelaajan kanssa. Puolustaja Tony Miettinen (kuvassa, synt. 2002) ja maalivahti Hemmo Riihimäki (synt. 2003) ovat kuopiolaisseuran uusimpia sopimuspelaajia.

Kuopion Palloseura tekee nyt ensimmäistä kertaa sopimukset näin nuorten pelaajien kanssa. Pelaajakaksikkoa pidetään omassa ikäluokassaan kaikkein lahjakkaimpana ja lupaavimpana niin Itä-Suomen kuin koko valtakunnankin alueella. Molemmat Miettinen ja Riihimäki pelasivat tällä kaudella Suomen mestaruuden voittaneessa KuPS C15-joukkueessa, Riihimäki oli myös mukana Suomen mestaruushopeaa voittaneessa KuPS C14-joukkueessa. Miettinen on kutsuttu lokakuun lopussa pidettävälle FC Liverpoolin Akatemian harjoitusleirille.

Miettinen ja Riihimäki ovat tehneet kovasti töitä ja ovat ottaneet isoja kehitysaskeleita seuran pelaajakehitysohjelman mukaisesti. Heidän odotetaan lähitulevaisuudessa pelaavan merkittävässä roolissa liigaseuran reservijoukkueessa KuFu:ssa ja kasvavan sitä kautta edelleen seuran edustusjoukkuepelaajiksi saakka.

Miettinen ja Riihimäki suhtautuvat omaan pelaajakehitykseensä nuoriksi pelaajiksi erittäin ammattimaisella ja vakavalla asenteella. On tärkeää, että pelaajien taidot arvioidaan paitsi kotimaassa, myös eurooppalaisella tasolla.

Kuopion Palloseuran urheilujohtaja Konstantin Shipulin antaa ison tunnustuksen kahdelle nuorelle akatemiapelaajalle. ”Me olemme iloisia voidessamme ilmoittaa pelaajasopimusten solmimisesta näiden kahden nuorukaisen kanssa. He ovat kehittyneet suuresti seuran pelaajakehitysohjelmassa ja meillä ovat korkeat odotukset heidän suhteensa”, Shipulin sanoo.

”Tony ja Hemmo osoittavat suurta vakavuutta, hyvää keskittymistä ja erittäin ammattimaista asennetta mikä on erittäin hieno asia havaita noin nuoressa iässä. Onnittelut Tonylle ja Hemmolle heidän ensimmäisten pelaajasopimustensa johdosta ja me toivotamme heille hyvää onnea ja menestystä omalla pelaajaurallaan Kuopion Palloseurassa”, Shipulin toteaa.