Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseuran historiateosta kirjoitetaan Lasse Lehtisen voimin

22.03.2019

Teos valmistuu kuopiolaisseuran satavuotisjuhliin mennessä

Kuopion Palloseura Oy on tilannut seuran historian FT, kirjailija Lasse Lehtiseltä. Kuopion Palloseura viettää 100-vuotisjuhliaan vuonna 2023, johon mennessä kirja valmistuu. KuPS on pelannut Suomen ylimmällä sarjatasolla, vanhassa Mestaruussarjassa ja nykyisessä Veikkausliigassa, yli puolet kuluneesta vuosisadasta.

”Lasse Lehtinen on paras mahdollinen valinta seuran historian kirjoittajaksi”, KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen sanoo. ”Hän on nähnyt kohteen sekä läheltä että vähän kauempaa ja hallitsee myös yleisen historian”, Heiskanen jatkaa.

Lehtinen sanoo ottavansa tehtävän vastaan kiinnostavana haasteena. ”KuPS:n historia rakentuu vahvoista ja lahjakkaista ihmisistä kentällä ja kentän ulkopuolella. He ovat kukin omana aikanaan saaneet väkeä liikkeelle yhteisen päämäärän puolesta”, Lehtinen tähdentää.

”Joukkue koostuu yksilöistä. Aion kirjoittaa historian nimenomaan henkilöiden kautta”. Lehtisen mukaan urheiluseura on eräänlainen pienoismaailma, joka aina heijastaa myös ympärillä olevaa.

”KuPS on oleellinen osa Kuopion kaupungin ja koko maakunnankin kertomusta. Isänmaan historia kulkee siinä taustalla. Oli sota tai rauha, pula-aika tai nousukausi, aina se on vaikuttanut myös urheiluseuraan ja sen kannattajiin niin paikallisesti kuin koko yhteiskunnassa”, Lehtinen muistuttaa.

Lehtinen sai viime vuonna Suomen tietokirjailijat ry:n vuosittain jakaman Warelius-palkinnon, joka myönnetään kirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto ja merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen.