Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Maalivahti Otso Virtanen pelasi huippukauden Kuopion Palloseurassa

22.12.2017

”Me onnistuimme koko joukkueena ja saavutimme tavoitteemme”

Huippumaalivahti Otso Virtanen pelasi pelasi erinomaisen sarjakauden 2017 Kuopion Palloseuran riveissä. Virtanen torjui pelikauden aikana viisi nollapeliä ja hänet valittiin Veikkausliigan toukokuun ja elokuun tähdistöjoukkueisiin sekä MTV3:n liigakauden 2017 tähdistöjoukkueeseen. Skotlannista siirtynyt Virtanen pelasi ainoana KuPS-pelaajana kaikki kauden 33 liigapeliä alusta loppuun saakka täysin peliminuutein ja hieno pelikausi huipentui tunteikkaisiin hopeamitalijuhliin.

”Viimeinen peli Kemissä jäi tästä sarjakaudesta parhaiten mieleen. Siellä oli seuran henkilöstöä ja paljon faneja juhlimassa mitalia yhdessä. Se oli hieno tilanne. Skotlannissa voitimme Hibernianin kanssa cupin 2016 ja toisessa cupissa sijoituimme hopealle. 2015 voitin Suomen Cupin IFK Mariehamnin kanssa ja tämä oli minulle siten jo kolmas mitalivuosi peräkkäin”, maalivahti muistuttaa.


Otso Virtasen loistokausi huipentui iloisiin mitalijuhliin yhdessä KuPS-fanien kanssa.

Harvinaislaatuiseen ”Teräsmies-saavutukseen”

Kauden kaikkien 33 liigapelin pelaaminen on harvinaislaatuinen saavutus, johon ei kovin moni pelaaja nykyisin yllä. Virtasen ohella ainoastaan FC Lahden puolustaja Mikko Hauhia pystyi tänä vuonna samaan ”Teräsmies-saavutukseen”.

Otso on tyytyväinen omaan paluukauteensa Suomen liigakentillä. ”Se oli semmoinen perushyvä pelikausi. Olisi liioittelua sanoa sitä suoranaiseksi unelmakaudeksi, hyvin kausi kuitenkin meni. Treeneissä me teimme oikeita asioita niin pysyin hyvässä kunnossa, eikä loukkaantumisia tullut. Joukkue luotti ja sain pelata paljon. Mitalikaudesta jäi tosi hyvä maku, me onnistuttiin koko joukkueena ja tavoitteena ollut europaikka saavutettiin”, Otso iloitsee.

Kaksi peräkkäistä rankkaritorjuntaa HJK-pelissä

Huippuvahti venyi HJK-pelissä (27.8.) toiseen harvinaislaatuiseen urotekoon torjumalla lisäajalla kaksi peräkkäistä rangaistuspotkua. ”Totta kai se jäi mieleen, vaikka se olikin iso pettymys että hävittiin se peli”, maalivahti muistelee. Otso on pelannut nyt 99 liigaottelua ja tasalukema 100 on tulossa täyteen heti seuraavan liigakauden alussa. ”Odotan jo innolla ensi kauden pelejä. Suomen Cup alkaa aika äkkiä ja on kiva päästä jälleen pelaamaan merkityksellisiä pelejä”, maalivahti muistuttaa.

Onnistunut rankkaritorjunta myös Pukkiklassikossa

Otso onnistui rankkaritorjunnassa myös Kuopion jäähallissa pelatussa Pukkiklassikossa. Kime4Kids AllStars ja Pietarinkadun Oilers pelasivat hienon hyväntekeväisyysottelun ohjaten ottelutuotot KYS:n lasten veri- ja syöpätautien osastolle sekä Mäntyrinteen perhetukikeskukselle. Otso oli paikalla Kuopion Palloseuran edustajana päästen mukaan tositoimiin.

”Minulla oli siellä pikkurooli. Otin kiinni yhden lätkärankkarin, joka ammuttiin jonkinlaisella singolla. Oli se ihan kiva kokemus. Ensimmäistä kertaa olin jäällä kahdeksaan vuoteen ja oli kiva nähdä kaikkia niitä hienoja ihmisiä joita siellä oli mukana”, Otso iloitsee. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas halusi yhdistää hyväntekeväisyyden nimissä monivuotiset ja läheiset yhteistyökumppaninsa Pietarinkadun Oilersin ja Kuopion Palloseuran saman tapahtuman alle ja näin myös Kuopion Palloseura sai kutsun hienoon urheilutapahtumaan.