Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

KuPS Oy toimii pohjoissavolaisen huippujalkapalloilun lippulaivana

Savon Sanomat Areena


Kuopion Palloseuran jalkapallotoiminta yhtiöitettiin 1990-luvun lopussa. Ajatus osakeyhtiön perustamisesta oli herännyt kesällä 1998 ja ajatus konkretisoitui 12. joulukuuta 1998, jolloin KuPS Oy näki päivänvalon. Uusi yhtiö ryhtyi hoitamaan seuran edustusjoukkueen jalkapallotoimintaa ja tavoitteeksi asetettiin nousu takaisin liigatasolle ja jalkapallon nostaminen jälleen kaupungin ykköslajiksi.

KuPS Oy on tehnyt toimintavuosiensa aikana perusteellista ja määrätietoista työtä kuopiolaisen huippujalkapalloilun kehittämiseksi kohti valtakunnan huipputasoa. Tavoitteena on tarjota kaikille pohjoissavolaisille jalkapalloilun ystäville laadukasta jalkapalloviihdettä liiketaloudellisesti kannattavin periaattein. Kauden 2019 tuloslaskelma julkaistaan kesäkuussa 2020.

Takaisin huipputasolle

Kuopion Palloseura on onnistunut vakiinnuttamaan oman paikkansa valtakunnan huipulla. Veikkausliigan hopeamitali 2010, europelit 2011 ja 2012, kolme peräkkäistä Suomen Cupin loppuottelupaikkaa (2011, 2012, 2013) sekä Veikkausliigan hopeamitali 2017 ovat osoituksia kuopiolaisen huippujalkapalloilun nykypäivän vahvasta elinvoimasta.

Pankkiiri Ari Lahti oli avainasemassa uutta osakeyhtiötä perustettaessa. KuPS Oy vuokrasi KuPS ry:ltä seuran sarjapaikan Palloliiton sarjoissa 85 vuodeksi ostaen pelaajaoikeudet sekä seuran markkinointi-, nimenkäyttö- ja brändioikeudet. Osakeyhtiön tekemä pitkäjänteinen työ on nostanut perinteikkään seuran takaisin valtakunnan huipputasolle ja syksyllä 2010 yllettiin jälleen mitalikantaan 31 vuoden mittaisen tauon jälkeen. Mitaleita on sittemin juhlittu myös vuosina 2017 (hopea) ja 2018 (pronssi) ja syksyllä 2019 saavutettiin seurahistorian kuudes Suomen mestaruus. Kolme peräkkäistä mitalikautta on menestyksekkään seurahistorian paras saavutus sitten mitalivuosien 1974-77.

Yhteistyössä KuPS Ry:n kanssa

Lahden rooli korostui entisestään joulukuussa 2006, jolloin hän otti vastaan osakeyhtiön puheenjohtajuuden. Seuran toimintaa on kehitetty entistäkin päämäärätietoisemmin Lahden johdolla sarjakaudesta 2007 lähtien ja keskuskentän stadionalueen kehittämisestä on tehty selkeät suunnitelmat läheisessä yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Veikkausliigajalkapallo tunnustetaan alueen vetovoimaisuutta lisääväksi tekijäksi ja imagon kirkastajaksi.

Lahti luopui osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajuudesta sarjakauden 2017 jälkeen ja yhtiölle valittiin uusi hallitus 14.4.2018. Antti Haapakorva nimitettiin uudeksi puheenjohtajaksi ja hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Teemu Kontkanen, Mikko Jalkanen ja Karolina Huuhtanen. Jarmo Heiskanen jatkaa edelleen seuran toimitusjohtajana. KuPS Oy:n päämääränä on vahvistaa seuran asemaa itäsuomalaisen huippujalkapallon lippulaivana. KuPS Oy tekee läheistä yhteistyötä seuran junioritoiminnasta vastaavan KuPS ry:n kanssa ja osapuolien yhteisenä tavoitteena on jalkapalloilun aseman vankistaminen ruohonjuuritasolta aina huipputasolle saakka seuran menestyksekkäitä perinteitä ja keltamustia värejä kunnioittaen. Kuopion Palloseura lähtee pelikauteen 2020 hallitsevana Suomen mestarina. Banzai !

 

Banzai!