Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

A-maajoukkuepuolustaja Juho Pirttijoki liittyy Kuopion Palloseuraan

29.01.2019

”Tavoitteena on voittaa Veikkausliigan mestaruus”

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura vahvistaa joukkuettaan hankkimalla A-maajoukkuepuolustaja Juho Pirttijoen (22) Allsvenskan-seura GIF Sundsvallista. Nuoren suomalaistopparin pelaajasopimus Kuopion Palloseuran kanssa on kaksivuotinen.

Kuopio on tuttu paikka Pirttijoelle, sillä hän saapui seuraan lainalle heinäkuussa 2018 esiintyen keltamustan riveissä kymmenessä Veikkausliigaottelussa ja kahdessa euro-ottelussa. Nuorukainen oli tärkeä osa loppukauden voittokulkua, joka nosti kuopiolaisjoukkueen aina pronssimitaleille asti.

”On upeata päästä täysillä joukkueen mukaan heti alusta asti. Kroppani on paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Kuopion Palloseuran pelaajisto, valmennus ja taustat ovat huippuluokkaa ja odotan innolla työntekoa joukkueen kanssa. Jatketaan siitä heti kauden alusta mihin syksyllä jäätiin niin ainoa ja oikea lopputulos on Veikkausliigan mestaruus”, Pirttijoki lupaa.

Jani Honkavaara: ”Johtaja, joka dominoi ilmatilaa”

Pirttijoki teki oman A-maajoukkuedebyyttinsä kaudella 2018. Nuorukainen kuului myös Huuhkaja-luotsi Markku Kanervan nimeämään viimeisimpään A-maajoukkuemiehistöön.

Pirttijoki debytoi Veikkausliigassa kaudella 2016 Jani Honkavaaran alaisuudessa HIFK:n paidassa. Seuraavat kaksi kautta hän vietti Ruotsin pääsarjajoukkue GIF Sundsvallissa. Kuopion Palloseuran päävalmentaja Honkavaara on erittäin tyytyväinen saadessaan hänelle tutun pelimiehen kuopiolaisjoukkueen riveihin.

”Olen todella iloinen tästä sopimuksesta, koska se oli kovan työn takana. ’Pirtin’ tulon myötä käänsimme kurssimme, kun saimme puolustuspelaamiseen vakautta. Hän on vahva ja ulottuva puolustaja, joka dominoi ilmatilaa. Hänellä on myös johtajan ominaisuuksia, mikä auttaa puolustuspelin organisoinnissa.  Odotan häneltä erityisesti tehoja myös hyökkäyspään erikoistilanteissa”, päävalmentaja luettelee suojattinsa vahvuuksia.

Pirttijoki liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen huomenna keskiviikkona ja on valmennusjohdon käytettävissä tulevana lauantaina pelattavassa Suomen Cupin ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan.