Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Hyökkääjä Marina Kiskonen lähtee Venäjän A-maajoukkuematkalle

09.06.2019

”Olen onnellinen kutsusta ja on iso kunnia olla osa maajoukkuetta”

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Marina Kiskonen lähtee sunnuntaisen sarjapelin jälkeen maajoukkuetehtäviin. Kiskonen on valittu Venäjän A-maajoukkueeseen, joka matkustaa ottelumatkalle Tshekkiin. Ohjelmassa on harjoitusleiri ja kaksi maaottelua Tshekkiä vastaan. Hyökkääjä lähtee edustustehtäviin positiivisin ja jännittynein mielin.

”Olen onnellinen kutsustani. On iso kunnia olla osa maajoukkuetta. Olen onnistunut ja pelannut täällä Kuopion Palloseurassa aika hyvin ja tämä kutsu on tulosta siitä”, hyökkääjä iloitsee. Moskovasta kotoisin oleva Marina pelasi edellisen maaottelunsa tammikuussa 2019 ja lähtee seuraavalle maajoukkuereissulleen sunnuntaisen Åland United-ottelun jälkeen.

Kiskonen on pelannut urallaan useassa eri venäläisseurassa ja pelaa sarjajalkapalloa nyt ensimmäistä kertaa oman kotimaansa ulkopuolella ulkomaalaisessa joukkueessa. Sopeutuminen Kuopioon on onnistunut mukavasti pienten alkuhankaluuksien jälkeen.

”Alussa oli hieman vaikeata niin jokapäiväisen arkielämän kuin jalkapallonkin suhteen. Suomessa jalkapallo on enemmän atleettista ja kovaa ja alussa oli hieman vaikea tottua siihen. Valmentajat ovat auttaneet minua todella paljon ja nyt menee jo paljon paremmin”, Marina iloitsee. Hän on pelannut tällä kaudella kahdeksan liigaottelua Kuopion Palloseuran riveissä onnistuen maalinteossa kolme kertaa, viimeksi edellisessä sarjaottelussa Espoossa.

”Oli positiivinen tilanne tulla uuteen KuPS-joukkueeseen. Tämä on minulle ensimmäinen kokemus pelata ulkomailla ja kaikki on lähtenyt menemään mukavasti ensimmäisestä päivästä lähtien. Me pelaajat olemme löytäneet hyvän yhteisymmärryksen toistemme kanssa, eikä kielimuuria enää ole”, Marina iloitsee.

Kuopiolaiset ovat päässeet liigassa vahvaan vauhtiin ja peliään parantava joukkue on pelannut jo neljä peräkkäistä tappiotonta liigaottelua. Pelaajat tekevät joukkueharjoituksissa kovasti töitä pystyäkseen saavuttamaan hyviä tuloksia myös loppukauden aikana.

”Suomessa jalkapallokausi on lyhyt ja intensiivinen. Koskaan ei voi tietää etukäteen, kuka voittaa juuri tänään. Jokainen peli on oma tarinansa ja alkaa aina nollasta. Kukaan ei saa pelissä mitään ilmaiseksi eikä saa tilaa taistelematta. Jokainen joukkue taistelee kovaa ja haluaa sarjapisteitä. Mekin olemme vahvempia nyt”, hyökkääjä muistuttaa. Hän metsästää lisäosumia tämän illan kotipelissä.

KuPS - Åland United
tänään kello 19.00
Savon Sanomat Areenalla