Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Hyökkääjä Rasmus Karjalainen nautti täysin siemauksin Kreikka-voitosta

06.09.2019

"Yksi hienoimmista peleistä, jossa olen saanut olla mukana"

Kuopion Palloseurassa yhteensä 43 Veikkausliigaottelua pelannut ja 19 liigamaalia takonut hyökkääjä Rasmus Karjalainen pääsi myöhään torstai-iltana juhlimaan Suomen jalkapallomaajoukkueen upeaa 1-0-kotivoittoa Kreikasta. Huuhkajien ykköstykki Teemu Pukki paukautti voittomaalin rangaistuspilkulta ja A-maajoukkue jatkaa komealla tavalla vahvaa liitoaan kohti ensi kesän EM-lopputurnausta.

Karjalainen aloitti ottelun vaihtopelaajan roolissa ja pääsi lopussa kentälle Pukin tullessa vaihtoon. "Rasse" pääsi pelaamaan loput kymmenen minuuttia nauttien joka hetkestä täysin siemauksin. "Erittäin hyvä peli. Meillä oli enemmänkin maalipaikkoja ja me olimme parempi joukkue. Ylpeä pitää olla joukkueen hyvästä taistelusta ja kaikkemme laitettiin peliin. Kreikka-ottelu on yksi hienoimmista peleistä, jossa olen saanut olla mukana", hyökkääjä iloitsee.

"Tulin Teemun tilalle jatkamaan hänen tekemäänsä hommaa. Tehtävänä oli antaa painetta vastustajalle mahdollisimman paljon, eikä antaa heille rauhaa rakentaa omaa peliään. Stadionilla oli huikea tunnelma ja Suomessa on jalkapallokulttuuri nousemassa hienolla tavalla", Rasmus kiittelee paikallaollutta äänekästä kotiyleisöä. Huuhkajien taistelu jatkuu sunnuntaina maailmankuulua Italian A-maajoukkuetta vastaan.

"Italia on lohkojohtaja ja me olemme lohkokakkosia. Meillä on kova vire päällä ja kotona meillä on jäätävä tilasto Ratinassa. Se ei ole helppo paikka pelata Italialle. Nimekästä vastustajaa ei kumarrella ja kyllä me lähdemme voittamaan sunnuntainakin", Rasmus toteaa. Hän on tyytyväinen omaan alkukauteensa uudessa seurassaan Fortuna Sittardissa.

"Hyvin on lähtenyt kausi kayntiin. Kolmessa sarjapelissä olen ollut avauksessa ja tosi hyvin olen päässyt uuteen joukkueeseen sisään. Hollantilainen jalkapallo on tosi nopeata ja hyökkäävää peliä. Pallonhallinta on keskiössä ja pelaajat ovat tosi taitavia pienessäkin tilassa. Hollannissa pelataan tosi nopeaa ja tosi taitavaa peliä. Nopeusvoima korostuu ja jokaisessa treenissä juostaan paljon, sillä kovia spurtteja pitää jaksaa tehdä koko 90 peliminuutin ajan", Rasmus kuvailee hollantilaista pelityyliä.

Rasmus seuraa tiiviisti kotimaisen Veikkausiigan huipputasaisia tapahtumia ja odottaa KuPS:n olevan vahva tänäkin syksynä. "Joukkueella on kaikki saumat voittaa sarja. Jätkät ovat pelanneet itsensä mukaan ratkaisupeleihin ja ratkaisijoita on noussut esiin tasaiseen tahtiin. Koko joukkue on onnistunut hienosti ja erityisesti Ats Purjeen ja Ilmari Niskasen maalit ovat lämmittäneet omaa mieltäni. He ovat nousseet esiin nyt viime aikoina ja toivottavasti kaikki jätkät nauttivat jokaisesta peliminuutista ja ottavat mestaruuden Kuopioon", hyökkääjä toivoo.

"Iso kiitos myös kaikille seuran faneille. Oli nappipäätös tulla pelaamaan Kuopioon, isosta seurayhteisöstä jäi paljon elinikäisiä ystävyyksiä ja hyviä tuttavuuksia. Nauttikaa syksyn peleistä", Rasmus lähettää terveisiään kaikille keltamustan kannattajille.