Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Hyökkääjä Saku Savolainen viimeisteli 12. Veikkausliigamaalinsa

09.04.2018

”Paluupallo kimposi topparista takaisin ja naulasin sen sisään”

Hyökkääjä Saku Savolainen viimeisteli sunnuntaina Kuopion Palloseuran tämän sarjakauden ensimmäisen Veikkausliigamaalin. Savolainen onnistui viimeistelyssä 23 peliminuutin kohdalla tasoittaen tilanteeksi 1-1, joka jäi myös vauhdikkaan avausottelun lopputulokseksi.

”Pelasin pallon laitaan Urho Nissilälle. Toppareiden välissä oli tilaa, Upi syötti pallon minulle ja keskitin. Vastustajan toppari pääsi väliin ja paluupallo kimposi topparista suoraan takaisin minulle. Naulasin sen sisään oikealla jalalla. Varsinaista syöttäjää siinä ei ollut, hieno maali se oli”, hyökkääjä iloitsee hienon onnistumisensa johdosta. Saku viimeisteli sunnuntaina peliuransa 12. Veikkausliigamaalin. Hyökkääjä onnistui maalinteossa edellisen kerran talvella Kuopio-hallissa, jossa kohdattiin porilainen MuSa Suomen cupin kotiottelussa.

”Yksi piste on OK-tulos”

Nousijajoukkue Honka tarjosi kuopiolaisille tiukan vastuksen ja odotetussa kotiavauksessa jouduttiin tyytymään yhteen sarjapisteeseen.

”Pelin kulkuun nähden yksi piste on OK-tulos. Muutama maali enemmän me olisi voitu tehdä, toisaalta Hongalla oli myös vaaran paikkoja varsinkin toisen jakson lopussa. Hyvä piste se on”, Savolainen muistuttaa.

”Me aloitettiin peli tosi hyvin ja oltiin tosi hyvin pelissä mukana ja hallittiin alkua aika lailla. 0-1-maalin jälkeen ote jotenkin herpaantui, sitten 5-10 minuuttia painettiin taas. 1-1-maalista saatiin hyvää buustia jälleen päälle ja ensi jakso oli meidän hallintaa”, Saku toteaa.

Lisää huolellisuutta viimeisiin ratkaisuihin

KuPS-joukkue pelasi ottelun aikana useita nopeita ja näyttäviä syöttelykombinaatioita, joissa pallo liikkui liukkaasti pienessä tilassa. Hyvä pelaaminen kaipaa Sakun mielestä vielä viimeistä huolellista loppusilausta.

”Toisella jaksolla peli jotenkin notkahti siinä 60-70 minuutin kohdalla. Se oli myös Hongan hyvyyttä, he pelasivat hyvin meidän prässin ohi. Kaksijakoinen peli. Ensi jaksolla meidän hyökkäykset olivat hyviä ja me löydettiin toisemme hyvin. Se viimeinen ratkaiseva suoritus, syöttö tai laukaus, jäi vaan vielä puuttumaan. Me prässättiin ensi jaksolla kovasti ja ehkä vähäsen väsyttiin. Ehkä meidän olisi pitänyt rytmittää omaa pelaamista vähän enemmän”, Saku toteaa.