Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Ilmari Niskasen A-maajoukkueura jatkuu Irlannissa

04.09.2020

Irlanti ja Suomi kohtaavat sunnuntaina kello 19.00

Suomen A-maajoukkueen ottelut jatkuvat sunnuntai-iltana Dublinissa. Irlanti ja Suomi kohtaavat UEFA Nations Leaguen B-liigan neloslohkon toisen kierroksen ottelussa, joka alkaa kello 17.00 paikallista aikaa eli klo 19.00 Suomen aikaa.

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Ilmari Niskanen matkustaa Huuhkajien jäsenenä Dubliniin. Ilmari teki torstaina oman A-maajoukkuedebyyttinsä pelaten Walesia vastaan 85 minuuttia mallikelpoisin ottein. Maajoukkue veti perjantaina palauttavat iltapäivätreenit ja lentää lauantaina Irlantiin. Sunnuntaina on uusi mahdollisuus päästä hankkimaan arvokkaita peliminuutteja Suomi-paidassa.

Ensimmäinen A-maaottelu tuntui Ilmarista erittäin hyvältä kokemukselta siksikin, että hän saa maajoukkuedebytanttina pitää torstaisen pelipaitansa omanaan hienona muistona hienosta illasta.

"Ensimmäinen A-maaottelu tuntuu erittäin hyvältä ja fiilis on korkealla. Suoriuduin pelissä aika hyvin. Sijoittumisissa oli joitakin puutteita, pelissä oli paljon hyvää ja pystyn vielä parantamaan. Laatupelaajia valioliigasta oli vastassa ja pysyin vauhdissa mukana mainiosti", Ilmari arvioi omaa onnistumistaan.

Vastassa oli torstaina mm. Real Madrid-tähti Gareth Bale, joka pelasi ottelussa ensimmäisen puoliajan. "Hän pelasi vastakkaisella puolella kuin minä. Yksi kaksinkamppailutilanne meillä oli, otin namin pois ja lähdin kuljettamaan. Tottakai oli valtava kunnia ja fantastisen hieno kokemus päästä pelaamaan ensimmäistä A-maaottelua ja mielellään näitä pelaisi lisääkin. Haluan parantaa omaa tasoani", Ilmari miettii.

"Immi" tunnetaan vauhdikkaana laitakiitäjänä, joka viihtyy kovatempoisissa otteluissa. Torstaina peli eteni melko rauhallisessa tahdissa. "Pelin tempo ei ollut kovin korkea. Aika rauhassa molemmat joukkueet vuorollaan pyörittivät palloa paljon ja aikaa oli jopa yllättävänkin paljon. Tämä on hyvä alku omalle A-maajoukkueuralle ja koen että omat osakkeet nousivat pelin myötä ja itseluottamus nousi uudelle tasolle", Ilmari iloitsee.