Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Immonen, Sherazer ja Riihimäki ovat Suomen ikäluokkiensa ykkösvahteja

23.01.2020

Viisi KuPS-pelaajaa on maajoukkuetehtävissä tammikuussa

Suomalaisella jalkapalloilulla on edessään kaikkien aikojen kesä. A-maajoukkue eteni kesän EM-turnaukseen pystyen täyttämään sukupolvien ikiunelman arvokisapaikasta. Laji kasvaa ja kehittyy Suomessa, erityisesti naisten puolella. Nuorisomaajoukkuetoiminta jatkuu jälleen tammikuussa tiiviin ohjelman mukaisesti joulutauon jälkeen ja Kuopion Palloseuralla on vahva edustus Suomi-paidassa: viisi KuPS-pelaajaa on valittu alkuvuoden ensimmäisiin maajoukkuetehtäviin.

Laadukas maalivahtikolmikko tolppien väliin

Viidestä kutsutusta KuPS-pelaajasta kolme on maalivahteja: Emma Immonen, Hanna Sherazer (kuvassa) ja Hemmo Riihimäki ovat omissa ikäluokissaan valtakunnan ehdotonta  parhaimmistoa ja omien maajoukkueryhmiensä luottopelaajia. Riihimäki on kuopiolaisseuran oma kasvatti, joka on edennyt seuran pelaajapolkua pitkin Veikkausliigajoukkueeseen saakka. Immonen ja Sherazer siirtyivät muualta Kuopioon kehittyäkseen täällä paremmiksi jalkapalloilijoiksi.Kuopion Palloseuran maalivahtivalmentaja Jori Särkkä on tyytyväinen nuorten maalivahtien kehittymiseen. ”Kaikki ovat tiedostaneet oman tilanteensa. He ovat asettaneet itselleen selkeät tavoitteet omille urapoluilleen ja jokaisen kohdalla valmennettavuus on hyvällä tasolla”, Särkkä kiittelee valmennettaviaan.

Salminen ja Simonen maajoukkuetehtävissä

Puolustaja Elias Salminen ja hyökkääjä Anna-Stina Simonen kutsuttiin myös tammikuun maajoukkuetehtäviin. Salminen ja Riihimäki pelaavat parhaillaan kovatasoisessa U17-turnauksessa Minskissä. Immonen, Sherazer ja Simonen valittiin maajoukkueleireille Eerikkilään. Nuoret huippupelaajat pääsevät näyttämään osaamistaan vaativissa ympäristöissä.

Seuran maalivahtitilanne on kauttaaltaan hyvällä mallilla. Iina Rautiainen jatkaa naisten liigajoukkueessa pelattuaan hyvän sarjakauden 2019. Hän pääsi tekemään oman liigadebyyttinsä 23.3. pelatussa Honka-kotiottelussa. Aleksi Honka-Hallila on pelannut tähän mennessä yhden U18-nuorisomaaottelun ja tähtää oman Veikkausliigadebyyttinsä tekemiseen. Otso Virtanen pelasi viime kaudella 25 Veikkausliigapeliä torjuen peräti kymmenen nollapeliä ja lisäksi europeleissä kaksi nollapeliä FC Vitebskiä ja Varsovan Legiaa vastaan. Otso valittiin Veikkausliigassa syyskuun kuukauden joukkueeseen erinomaisten otteidensa ansiosta ja hän jatkaa tälläkin kaudella edustusjoukkueen luotettavana lukkona.