Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kahdeksan KuPS-pelaajaa on mukana elo-syyskuun maajoukkuetehtävissä

02.09.2019

Katarina Naumanen on mukana naisten EM-karsintaottelussa Albaniassa

Veikkausliigassa ja naisten liigassa vietetään parhaillaan elo-syyskuun vaihteen maaottelutaukoa. Seitsemän Kuopion Palloseuran pelaajaa on mukana loppukesän ja alkusyksyn erilaisissa maajoukkuetapahtumissa ympäri Europpaa.

Puolustaja Katarina Naumanen on parhaillaan naisten A-maajoukkueen ottelumatkalla Albaniassa, jossa Suomi aloittaa EM-karsinnat tänä iltana kello 18.00. Naumanen on pelannut tähän mennessä yhteensä 18 A-maaottelua Suomi-paidassa ja hän on nyt ensimmäinen naisten A-maajoukkueeseen valittu KuPS-pelaaja.

Hyökkääjä Gentjana Rochi on valittu kotimaansa Pohjois-Makedonian A-maajoukkueeseen, joka pelaa EM-karsintaottelun tiistaina 3. syyskuuta Wienissä kohdaten Itävallan. Hyökkääjä Marina Kiskonen on mukana Venäjän A-maajoukkueen EM-karsintaotteluissa Sloveniaa ja Viroa vastaan.

Puolustaja Nanne Ruuskanen pääsi pelaamaan viime viikolla kahdesti U19-maajoukkueen riveissä Sveitsiä vastaan. Ruuskanen pelasi torstaina 29.8. noin kuusi peliminuuttia vaihtopelaajan roolissa ja pääsi lauantaina 31.8. pelaamaan koko toisen puoliajan eli 45 minuuttia. Nanne pääsi pelaamaan Sveitsissä uransa toisen ja kolmannen nuorisomaaottelunsa Suomi-paidassa.

Hyökkääjä Anna-Stina Simonen pääsi pelaamaan U17-maaottelussa Tanskaa vastaan 63 minuuttia (30.8.). Suomi voitti perjantaina pelatun maaottelun 1-0 ja hävisi tänään pelatun toisen kohtaamisen 2-3, Simonen ei pelannut jälkimmäisessä pelissä.

Maalivahti Hemmo Riihimäki ja puolustaja Elias Salminen matkustavat tällä viikolla U17-maajoukkueen jäseninä Puolaan pelaamaan kovatasoisessa Syrenka-cupissa, jossa ohjelmassa on kolme kovaa ottelua. Ensimmäisessä turnauspelissä kohdataan Englanti perjantaina 6.9. ja sunnuntaina 8.9. vastassa on joko Romania tai Itävalta. Tiistaina 10.9. ohjelmassa on vielä sijoitusottelu.

Puolustaja Vinko Soldo on valittu kotimaansa Kroatian U21-maajoukkueeseen, joka kohtaa syyskuussa maaottelussa Yhdistyneet Arabiemiraatit (5.9.) ja EM-karsintaottelussa Skotlannin (10.9.). Soldo pelaa parhaillaan ensimmäistä sarjakauttaan Kuopion Palloseuran riveissä esittäen Veikkausliigassa ensiluokkaisia otteita.