Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Keskikenttäpelaaja Issa Thiaw nautti pelaamisesta tiistaisessa FC Lahti-ottelussa

27.06.2019

"Tuntui erittäin hyvältä pelata tunnin ajan oman kotiyleisön edessä"

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Issa Thiaw pääsi tiistaina pelaamaan toista kertaa oman kotiyleisön edessä tällä liigakaudella. Thiaw pääsi vaihtopelaajana kentälle 28 peliminuutin kohdalla. Hän pelasi viime viikolla Vaasassa noin 25 minuuttia ja sai tiistaina peliaikaa jo tunnin verran onnistuen erinomaisesti KuPS-joukkueen taitavassa keskikenttäryhmityksessä.

"Tuntui todellakin erittäin hyvältä pelata tunnin verran oman kotiyleisön edessä. Kentällepääsy tuli pienenä yllätyksenä, sillä en odottanut noin aikaista kentällepääsyä. Ehdin tekemään nopean ja lyhyen lämmittelyn. Kotikentällä pelaamiseen minulla on kaksinkertainen intohimo, seuran henkilöstö on auttanut minua suuresti. Me pelasimme hyvän ottelun ja olen onnellinen siitä että me voitimme", pelaaja iloitsee.

Issa toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Itä-Suomen Yliopiston apteekin kummipelaajana. Lahti-ottelu on hänen kolmas liigapelinsä tällä sarjakaudella. Hän teki pelissä useita onnistuneita pallonriistoja ja antoi kanssapelaajilleen mainioita avaavia syöttöjä.

"Ottelu meni osaltani hyvin, vaikka en olekaan vielä ihan täydessä 100% iskussa. Keskikenttäpelaajat Reuben Ayarna ja Ville Saxman ovat kokeneita liigapelaajia ja se helpottaa pelaamista heidän kanssaan. Meillä on hyvä keskinäinen kommunikaatio, mikä on tärkeää. Me pelasimme toisella puoliajalla joukkueena hyvin ja olimme vahvoja", pallotaituri iloitsee.

Kuopiolaisten sarjakausi jatkuu juhannuksen jälkeen tiiviillä tahdilla ja edessä on kovia otteluita, joissa pelataan isoista asioista. Issa kehottaa pitämään jalat maassa ja päät kylmänä komeista voittolukemista huolimatta. "Meidän pitää pysyä nöyrinä. Meidän pitää edelleen jatkaa kovaa työntekoa, se on kaiken avainasia. 5-1-voitto on tottakai hieno, se on kuitenkin yksi peli monien muiden joukossa. Pelejä on paljon jäljellä ja kolme seuraavaa ottelua ovat erittäin kovia. Meidän on pidettävä oma tasomme hyvänä ja tehtävä kovasti töitä", pelaaja muistuttaa.