Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Keskikenttäpelaaja Ville Saxman on valmiina tämän illan HJK-otteluun

29.06.2019

"Aina on hienoa pelata Klubia vastaan, Helsingissä varsinkin"

Kuopion Palloseuran voittojahti jatkuu tänä iltana Telia 5G Areenalla. KuPS nitisti tiistaisessa kotipelissään FC Lahden vakuuttavin numeroin ja KuPS-joukkue hyökkää tänään päättäväisin mielin suuren ja mahtavan Helsingin Jalkapalloklubin kimppuun. Keskikenttäpelaaja Ville Saxman lähtee positiivisin fiiliksin haastamaan suomalaista suurseuraa tämän illan klassikkopelissä.

"Aina on hienoa pelata HJK:ta vastaan, Helsingissä varsinkin. Meillä on nyt edessä kahden kovan liigapelin rypistys ja pisteitä pitäisi niistä saada. Nämä ovat isoja pelejä ennen europelejä", Saxman toteaa. Hän toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Offsetpaino L.Tuovinen Ky:n kummipelaajana ja taistelee nyt kolmatta sarjakauttaan KuPS-joukkueen pelaajavahvuudessa.

Saxman pelaa parhaillaan erinomaista sarjakautta kuopiolaisjoukkueen vahvuudessa ja onnistui Lahti-ottelussa iskemään tämän kauden neljännen liigamaalinsa taidokkaalla ja tarkalla ylänurkkalaukauksella.

"Puolustaja Kalle Taimi heitti pitkän sivurajaheiton, jonka Lahden toppari puski pois. Petteri Pennanen otti pallon haltuunsa, tulin vastaan ja nappasin pallon itselleni. Nopeasti vedin vasurilla ja sinne se meni. Se oli ihan täyspuhdas kärkkäriveto", Saxman kuvailee hienon maalintekotilanteensa kehittymistä. KuPS siirtyi Villen osumalla 2-1-johtoon ja eteni komeaan 5-1-kotivoittoon upean toisen puoliajan ansiosta.

"Ensimmäisellä puoliajalla pelissä tapahtui aika paljon virheitä. Me emme olleet hirveän hyvällä jalalla liikkeellä, emmekä hallinneet palloa kuten olisimme halunneet. Toisella puoliajalla peli vapautui maalien mukana ja se oli selvä homma loppua kohden. Me emme olleet ihan halutulla tasolla ja pelillisesti jäi paljon parannettavaa, ihan hyvä esitys se kuitenkin meiltä oli", Ville toteaa. Neljä liigamaalia sivuaa hänen omaa henkilökohtaista kausiennätystään ja seuraava liigamaali olisi uusi ennätys pitkällä ja menestyksekkäällä pelaajauralla joka sisältää jo 255 pelattua Veikkausliigaottelua.