Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Keskikenttätähti Ville Saxman pelasi uransa parhaimman syksyn

16.11.2018

”Oli hyvä kausi ja tehoja tuli, kyllä tyytyväinen pitää olla”

Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran kokenut keskikenttäpelaaja Ville Saxman pelasi jälleen loistavan sarjakauden keltamustan riveissä. Energinen uurastaja esitti erinomaisia peliotteita viikosta toiseen ja viimeisteli neljä arvokasta liigamaalia kuten edellisellä kaudellakin. Ville pelasi kaikki kauden 33 liigaottelua ja hänet valittiin peräti kolmesti Veikkausliigan kuukauden tähdistöjoukkueeseen (elo-, syys- ja lokakuu). Valioerotuomarikerho valitsi Villen vuoden 2018 herrasmiespelaajaksi Veikkausliigassa.

”Hienot valinnat ovat kirsikoita kakun päälle”

Saxman toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Offsetpaino L.Tuovinen Ky:n kummipelaajana. Ville on tyytyväinen omaan menestyksekkääseen sarjakauteensa.

”Oli hyvä kausi ja kyllä tyytyväinen pitää olla. Tuli tehoja syksyllä ja pelasin elämäni parhaan syksyn hyvällä tasolla. Valioerotuomarikerhon valinta oli tosi positiivinen asia ja hieno ele. Arvostan korkealle, on iso kunnia tulla valituksi vuoden herrasmiespelaajaksi ja nämä valinnat ovat kirsikoita kakun päälle”, Ville iloitsee. Kuopiolaisten värikäs Veikkausliigakausi päättyi iloisten mitalijuhlien merkeissä, kun viimeisestä sarjapelistä onnistuttiin raapimaan kaivattu vierasvoitto.

”Aikamoinen peli se oli. Voittaa piti ja niin piti IFK:n myös. Vaikea peli oli, sillä olot eivät olleet parhaat mahdolliset. Tuuli kovaa ja kenttä oli huono. Ensimmäinen puoliaika oli vaikea, toinen oli parempi. Maalivahti Otso Virtanen otti pilkun kiinni ja sen jälkeen meille kaikille tuli fiilis, että nyt me käännetään ja voitetaan tämä peli. Me pyöritettiin palloa ja onneksi se maali sieltä tuli”, Ville muistelee.

”Kesällä oli vaisua ja vaihtelevaa, syksyllä me olimme vahvoja”

KuPS-joukkue ponnisti viimeisen sarjakolmanneksen aikana liigataulukon seitsemänneltä sijalta pronssille. Tämä on vahva osoitus joukkueen kovasta henkisestä kantista. Maarianhaminasta kairattu voitto oli upea lopetus jännittävälle pelikaudelle.

”Tunne oli aivan käsittämätön ja kova lataus purkautui voitonjuhlissa. Kaudesta jäi hyvä maku, mitalia me haimme ja saimme sen. Turhan tiukille se tosin meni, sillä paremmin me olisimme voineet pelata pitkin kautta. Kesällä oli vaisua ja vaihtelevaa, syksyllä me olimme vahvoja. Pitkin kautta meillä oli hyvä henkinen puoli. Me nousimme takaa ohi monesti ja se kuvastaa joukkueen kanttia. Syksyt ovat tärkeitä: kun olet vahva syksyllä, saatat yltää mitalille. Pronssimitali ja voitto Maarianhaminassa oli hieno lopetus sarjakaudelle, kukaan ei voi käsikirjoittaa tuommoista loppua”, Saxman muistuttaa.