Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian otteluennakko:

08.09.2020

Kuopion Palloseura - RoPS keskiviikkona klo 18.30

Veikkausliigan syyskuun maaottelutauko on päättynyt ja Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran tapahtumarikkaat kotiottelut jatkuvat keskiviikkoiltana jälleen oman kotiyleisön edessä. Rovaniemen Palloseura saapuu vastustajaksi Veikkausliigan 13:nnen sarjakierroksen otteluun, joka alkaa keskuskentän jalkapallostadionin tunnelmallisessa iltavalaistuksessa kello 18.30 Savon Sanomien toimiessa jännitysillan otteluisäntänä.

Syyskuu alkaa tiukalla pelitahdilla

Joukkueet kohtaavat toisensa nyt ensi kertaa tällä liigakaudella. Kuopiolaisten pelikausi jatkuu syyskuussa tiiviillä tahdilla: maanantaina 14.9. ohjelmassa on Veikkausliigaottelu Lahdessa, torstaina 17.9. taistellaan UEFA Europa Leaguen toisen karsintakierroksen kova kotiottelu ja sunnuntaina 20.9. pelataan jälleen Veikkausliigaottelua Rovaniemellä. HIFK-kotiottelu on ohjelmassa seuraavana keskiviikkona 23.9. Jokaisessa ottelussa kamppaillaan isoista asioista ja erittäin arvokkaista sarjapisteistä.

Sitkeästi taisteleva RoPS on pelannut Veikkausliigassa kolmetoista sarjakierrosta ilman voittoa. Pohjoisen porukka saapuu Kuopioon yllätysvalmiilla asenteella hankkimaan tämän kauden ensimmäistä liigavoittoaan. Mitään helppoa läpihuutojuttua ei ole nytkään luvassa, vaikka sarja-asetelman perusteella niin voisi olettaa. KuPS on harjoitellut maaottelutauon aikana ammattilaisjoukkueen tavoin ja keskiviikon kotipeliin lähdetään täydellä energialla.

Vauhdikasta hyökkäysvyöryä on jälleen luvassa

KuPS-joukkueen hyökkäävä pelitapa tuottaa jokaisessa ottelussa runsaasti mainioita maalintekopaikkoja. Niiden tehokas hyödyntäminen on keskiviikkona jälleen avainasemassa. Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen ja poikkeuksellisen juoksuvoimainen laitakiitäjä Usman Sale valittiin maanantaina Veikkausliigan elokuun tähdistöjoukkueeseen. Laitahyökkääjä Ilmari Niskanen on kotiutunut A-maajoukkueen voitokkaalta ottelumatkalta Irlannista. KuPS haluaa aloittaa syyskuunkin voitokkaissa tunnelmissa liigakauden kääntyessä jälkimmäiselle puoliskolleen.

”Maaottelutauon päätyttyä nyt alkaa tämän sarjakauden toinen osa. On tärkeää saada sille hyvä uusi alku. Päivän parhain kokoonpano otetaan aina käyttöön ja sellaisella me pelaamme keskiviikkonakin”, KuPS-valmentaja Arne Erlandsen tiivistää kotiottelun lähtökohdat. Luvassa on jälleen vauhdikasta ja näyttävää keltamustaa hyökkäysvyöryä pelin alkuvihellyksestä lähtien.