Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

18.07.2018

Kuopion Palloseuralla on edessään tämän kauden kovin pelillinen haaste

Kuopion Palloseuran pelikausi 2018 jatkuu torstai-iltana Tanskassa. Kova huippujoukkue FC Kööpenhamina ja KuPS kohtaavat UEFA Europa Leaguen 1. karsintakierroksen toisessa osaottelussa, joka alkaa Telia Parken-stadionilla kello 21.00 Suomen aikaa (klo 20.00 paikallista aikaa). FCK voitti ensimmäisen osaottelun Kuopiossa 1-0 ja otteluparin voittaja etenee jatkoon toiselle karsintakierrokselle, jonka osaottelut pelataan 26.7. ja 2.8.

Jatkoonpääsy edellyttää onnistumisia maalinteossa

KuPS-joukkue lähti varhain keskiviikkoaamuna matkustamaan Helsingin kautta kohti Tanskaa. Kuopiolaisten pitää pystyä tekemään torstai-iltana maaleja, jotta himoittu jatkopaikka pystyttäisiin saavuttamaan. KuPS-joukkueen pitää pystyä kauttaaltaan erittäin hyvään suoritukseen pelin jokaisella osa-alueella.

”Kovaakin kovempi ja tiukkaakin tiukempi ottelu on edessä. Oman sarja-avauksensa hävinnyt FCK on vieraissa iso haaste ja tämän kauden ehdottomasti kovin peli. Tämä ottelupari on iso tasonmittaus meille: me nähdään missä me mennään ja mitä meidän pitää parantaa ensi kautta varten”, päävalmentaja Jani Honkavaara pohdiskelee torstaisen pelin ennakkoasetelmia.

Ensimmäinen osaottelu eteni pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes yksi onnistunut tanskalaislaukaus käänsi pelin vierasvoitoksi. Ottelussa ei nähty Honkavaaran mielestä mitään suuresti yllättävää.

Torstaina tarvitaan lisää terävyyttä ja päättäväisyyttä

”Odotetunlaista peliä se oli. Scouttaus oli hyvin onnistunut ja FCK oli odotetun vahva. Moneen asiaan saa olla tyytyväinen omassa pelaamisessamme: me emme päästäneet heitä vastahyökkäyksiin ja oma pelisuunnitelma toimi”, valmentaja muistuttaa.

Kuopiolaisten puolustuspeli oli tiivistä fyysisesti voimakkaan topparikaksikon Juho Pirttijoen ja Lum Rexhepin johdolla. ”FCK:n oli vaikeata murtautua sisään meidän puolustusmuotoon. Muoto pysyi hyvin koossa ja me puolustettiin hyvin, se oli hyvää. Pieniä viilauksia pelaamiseen tarvitsee tehdä, tietyillä hetkillä olisi voitu olla terävämpiä hyökkäyspelissä”, valmentaja toteaa.

”Meidän on nyt lähdettävä pelaamaan vähän rohkeammin. Yksi maali pitää lähteä tekemään ja lisätakaiskuilta olisi samalla vältyttävä. Tehokkaampia ja päättäväisempiä meidän on oltava tietyissä tilanteissa. Omat vastahyökkäykset pitää pystyä hyödyntämään ja pallonriistoja pitäisi saada ylempää”, Honkavaara pohtii.