Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

24.08.2018

Tämän sarjakauden viimeinen klassikko-ottelu on edessä

Savon Sanomat Areenalla taistellaan jälleen sunnuntaina suomalaisen jalkapalloilun kiehtova klassikko-ottelu. Kolmantena oleva Kuopion Palloseura ja sarjajohdossa oleva HJK iskevät yhteen 25:nnen sarjakierroksen huippuottelussa, joka alkaa normaaliin aikaan kello 18.30. Ropo Capital toimii jännittävän illan otteluisäntänä.

Hieno jalkapallojuhla on jälleen tulossa

Joukkueet kohtaavat nyt kolmannen ja viimeisen kerran tämän sarjakauden aikana. KuPS-joukkue syttyy aina parhaimpaansa Suomen ykkösseuraa vastaan ja on pystynyt ryöstämään keskinäisistä peleistä paljon arvokkaita sarjapisteitä. Sunnuntaina on seuraava tilaisuus päästä jälleen horjuttamaan kotimaisten jalkapallokenttien jättiläistä.

Kuopiolaiset hankkivat Turusta kolmannen peräkkäisen liigavoittonsa ja voitonnälkäiset pelaajat haluavat jatkaa menestyksekästä menoa oman kotiyleisön edessä. Luvassa on siten hieno jalkapallojuhla loppukesän miellyttävissä otteluolosuhteissa. ”HJK on mukava vastus. Klubi pelaa hyvää jalkapalloa ja sarjakärki sytyttää aina”, päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Honkavaara: ”Kotona meidän pitää ottaa isännän ote”

HJK operoi nimekkäällä kokoonpanolla ja etenee tuttuun tyyliinsä kohti liigamestaruutta. Kuopiolaisjoukkueelta vaaditaan erittäin hyvää ja ehjää suoritusta koko 90 peliminuutin ajaksi, jotta pisteitä onnistuttaisiin saavuttamaan kovalta vastustajalta. Kuopiolaisilta löytyy keinoja hyvään peliin.

”HJK:lla on nyt tietynlainen kasvojen pesun paikka ja meidän on oltava valmiita siihen. Ärsytetty vastustaja, vauhdikas ja fyysinen ottelu tulee”, päävalmentaja pohtii. Kuopiolaisten pelaaminen on menossa parempaan suuntaan ja vahvaa menoa halutaan jatkaa sunnuntainakin. ”Suunta on oikea, mutta paljon meidän pitää parantaa omaa pelaamistamme. Kotona meidän pitää olla aktiivisia ja aloitteellisia ja meidän pitää ottaa isännän ote. Meidän pitää pelata omaa peliämme vastustajan vahvuudet huomioiden”, Honkavaara toteaa.

Mitalitaisto ratkeaa viiden pelin loppusuoralla

Huippujännittävää Veikkausliigakautta on jäljellä yhdeksän sarjakierrosta ja KuPS-joukkue jatkaa omaa mitalikamppailuaan hyvistä asemista. ”Peli kerrallaan me menemme normaalisti eteenpäin. Nyt me haemme hyviä asetelmia viittä viimeistä ottelua varten, joissa oikeasti mitali ratkeaa. Meidän on itse pidettävä huoli siitä, että me olemme hyvissä asemissa viittä viimeistä peliä varten. Sitten mitataan, onko joukkueessa mitaliainesta”, päävalmentaja korostaa.

Hyökkääjä Saku Savolainen ja keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ovat toistaiseksi poissa kokoonpanosta. Puolustajien Jiri Nissisen ja Luis Carlos Murillon pelaaminen saattaa olla mahdollista jo sunnuntaina.