Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

21.09.2018

Tiukka mitalitaistelu jatkuu lauantaina Savon Sanomat Areenalla

Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran tiivis mitalikamppailu jatkuu lauantai-iltana Savon Sanomat Areenalla. Sarjataulukossa neljäntenä oleva KuPS saa vastaansa sarjakolmosena olevan FC Hongan. 29:nnen sarjakierroksen jännitysnäytelmä alkaa Savon Sanomat Areenan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa kello 17.00 ja TURO toimii illan otteluisäntänä.
Luvassa on lujaa taistelua arvokkaista sarjapisteistä

Veikkausliigan sarjakautta on jäljellä enää viisi ottelukierrosta ja kireä mitalitaistelu tulee ratkeamaan syksyn loppusuoran aikana. Jokaisessa loppukauden ottelussa on siten paljon panosta ja lauantaisessa ottelussa taistellaan erittäin arvokkaista sarjapisteistä.

Kuopiolaiset lähtevät Honka-otteluun voitontahtoisin mielin. KuPS-joukkue pelasi Rovaniemellä erinomaista jalkapalloilua ja samantasoista peliesitystä tarvitaan lauantainakin, mikäli kivikova espoolaisjoukkue aiotaan kukistaa oman kotiyleisön edessä. Pohjoisesta hankittiin yksi sarjapiste ja kuopiolaisten mitalintavoittelu jatkuu edelleen hyvistä asemista.

Syksyisen huippuottelun ainekset ovat koossa

Honka on erittäin laadukas joukkue, joka pelaa vauhdikasta ja hyökkäävää jalkapalloa. Sarjasijoitus osoittaa, että Espoossa on tehty erinomaista työtä. KuPS pelaa myös hyökkäysvoittoisella tyylillä ja syksyisen huippuottelun ainekset ovat siten koossa.

”Honka on kokenut joukkue. Heillä on hyvät ulkomaalaispelaajat ja he pelaavat kärsivällistä ja kontrolloivaa jalkapalloa. Honka on laadukas joukkue, jossa on hyviä pelaajia. Tietyllä tavalla tämä on tähän asti kauden tärkein Veikkausliigapeli, joka ratkaisee aika paljon. Kaikki ei kuitenkaan tässä pelissä ratkea”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

Pelaamisessa toteutuu paljon hyviä asioita

KuPS pelasi maanantaina Rovaniemellä tämän kauden parasta peliään. Lauantain kotipelistä tarvitaan hyvää lopputulosta, jotta mitalisauma säilyisi sarjakauden päätöskierrokselle saakka.

”Rovaniemellä hyvää oli, että prässipelimme onnistui ja pallollisessa pelaamisessa toteutui paljon hyviä asioita. Me pelasimme nopeaa peliä kuten me haluammekin pelata. Samanlaista hyvää esitystä me tarvitsemme nytkin. Ratkaisevat viisi ottelua ovat edessä ja näissä punnitaan samalla koko alkuvuonna tehty työ. Oma tekeminen ratkaisee”, päävalmentaja toteaa.

Maalivahti Miika Töyräs, keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ja hyökkääjä Jere Hiltunen ovat sivussa lauantaisesta kokoonpanosta. Puolustajien Juho Pirttijoen ja Tabi Mangan pelaaminen on vielä toistaiseksi epävarmaa.