Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

19.10.2018

Korkeat panokset tämän Veikkausliigakauden viimeisessä kotiottelussa

Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran syksyinen mitalitaistelu huipentuu sunnuntaina oman kotiyleisön edessä Savon Sanomat Areenalla. Tämän sarjakauden viimeisessä kotiottelussa kohdataan omasta sarjapaikastaan lujasti kamppaileva Turun Palloseura kello 14.30 alkaen. Sunnuntaisen sarjakierroksen kaikki Veikkausliigaottelut alkavat normaalista poikkeavaan aikaan jo kello 14.30. INTERSPORT toimii jännittävän pelipäivän otteluisäntänä.
Mitalijahti pääsee jatkumaan erinomaisista asetelmista

Kuopion Palloseura pelaa parhaillaan erittäin vahvaa syksyä viime vuoden tapaan. KuPS-joukkue on saavuttanut kymmenestä edellisestä liigaottelustaan seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion yhteismaalein 18-8. Pitkään kestänyt vahva suuntaus on nostanut kuopiolaiset jälleen hyviin asemiin sarjataulukon kolmoseksi, kun sarjakautta on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta. Mitalijahti pääsee siten jatkumaan erinomaisista asetelmista lokakuun maaottelutauon päätyttyä.

Kilpailullinen panos on viimeisessä kotipelissä tapissaan, eikä pelaajille tarvitse korostaa ottelun merkitystä. Edessä tulee olemaan kova kamppailu himoituista sarjapisteistä. TPS taistelee tiiviisti omasta säilymisestään, eikä anna sunnuntainakaan mitään ilmaiseksi. Luvassa on laatuluokan jalkapalloviihdettä tunnelmallisissa syksyisissä olosuhteissa.

Honkavaara: ”Nautinnollinen iso matsi on tulossa”

Keltamustat pallotaiturit taistelevat sunnuntaina viimeistä kertaa oman kotiyleisön edessä ja kotipelistä on tavoitteena saavuttaa voitto. KuPS-pelaajat ovat valmistautuneet tauon aikana huolellisesti jännittävän pelikauden loppuhuipennukseen.

”Joukkueessa on hyvä virinä. Nyt ovat maajoukkuepelaajatkin tulleet kaikki takaisin. Pikkuvaivat ovat tervehtyneet ja fiilis on mukava. Laaja rosteri meillä treenasi maajoukkuetauon aikanakin. Nautinnollinen matsi on tulossa ja on hienoa, että pelissä on iso panos. Pelissä meidän on oltava kärsivällisiä, sillä tuskin nyt tulee samanlaista salama-alkua kuin Ilves-pelissä oli. TPS:llä on hyviä yksilöitä ja vaarallinen kärkipari. TPS on vahva joukkue kuten mekin, eikä mitään saada ilmaiseksi sunnuntainakaan” KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

”Kokonaisuus on nyt parempi kuin alkukaudella”

Helppoa peliä ei ole nytkään odotettavissa ja kuopiolaisilta vaaditaan jälleen vahvaa ja ehjää joukkuekokonaisuutta, jotta kotipelistä pystyttäisiin saavuttamaan toivotunlainen hyvä lopputulos.

”TPS on pelannut viime aikoina nousujohteisesti. Meidän molemmat tämän kauden TPS-ottelut olivat tasaisia, emmekä me olleet ihan parhaimmillamme kummassakaan. Elokuun TPS-ottelusta alkoi meidän oma nousumme kohti kärkeä. TPS on hyvä pallollinen joukkue ja hyvä vastahyökkäysjoukkue. Voitto mielessä me peliin lähdemme ja me pyrimme pitämään yllä samaa hyvää virettä kuin tähänkin asti. Samaa me tarvitsemme nytkin. Meidän pelissämme on hyvä formu ja se on parantunut peli peliltä. Kokonaisuus on ollut nyt parempi kuin alkukaudella ja voi sanoa, että meillä on nyt melkein kaikkein parhain tilanne koko kaudella tammikuun jälkeen. Voittoa tarvitaan ja meillä on koko porukka käytössä”, valmentaja toteaa.

Hyökkääjä Saku Savolaisen yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja Savolainen saa siten pelata sunnuntaisella sarjakierroksella. KuPS-joukkue vetää viimeistelyharjoitukset lauantaina aamupäivällä Savon Sanomat Areenalla ollakseen valmiina ratkaisevan pelipäivän koviin haasteisiin.