Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

26.04.2019

Kuopion Palloseura jatkaa voittojahtiaan lauantaina Kokkolassa

Kuopion Palloseuran nousujohteinen liigakausi jatkuu lauantaina jälleen vieraskentällä. Naisten liigan nousijajoukkueet IK Myran ja KuPS iskevät yhteen viidennen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa kello 15.00. Pelipaikkana on Kokkolassa sijaitseva kuuluisa Kipparihalli.

Uusi liigaseura hyökkää kotonaan innokkaasti

Uuden liigaseuran IK Myranin kotipaikka on Alaveteli (ruots. Nedervetil). Joukkue on noussut kakkosdivisioonasta Naisten liigaan ja joukkue pelaa uudella sarjatasolla innokkain mielin. Halliolosuhteet asettavat pelaamiselle jälleen omat haasteensa, kuopiolaiset ovat valmistautuneet lujaan ja tiukkaan pistekamppailuun.

”IK Myran hyökkää kotonaan varmasti. Joukkue ei ole niin heikko kuin tämänhetkinen maaliero osoittaa, joukkueessa on paljon jo kakkosdivisioonassa pelanneita pelaajia. Myran on erilainen vastustaja ja tsemppaava jengi. Innokas nousijajoukkue haluaa kovasti ensimmäistä liigavoittoaan”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii lauantaista peliä.

KuPS jatkaa voittojahtiaan taistelutahtoisin mielin

Kuopiolaiset saivat oman voittotilinsä auki edellisellä liigakierroksella, jolla JyPK kukistui jännittävien loppuvaiheiden jälkeen maalein 4-3. KuPS-joukkue osoitti pelissä sitkeää taistelijaluonnettaan ja vahvaa asennetta tarvitaan jälleen lauantaina Kokkolassa.

”Se oli joukkueeltamme loistava nousu ja tosi tärkeä voitto meille kaikin puolin. Sarjakautta on mukava jatkaa voitto alla, edellisestä liigavoitosta on kulunut 53 viikkoa aikaa. Voitto osoittaa, että me olemme tehneet oikeita asioita ja voitto on osoitus vahvasta joukkuehengestä. Voittotunnelmat olivat pukukopissa tosi hienot”, päävalmentaja iloitsee. Koko joukkue onnistui JyPK-pelissä hienosti ja peräti neljä pelaajaa avasi omat maalitilinsä uuden KuPS-joukkueen riveissä.

Nimekäs hyökkääjäkolmikko terästää otteitaan

Kuopiolaisten päämääränä on kehittää omaa pelaamistaan koko ajan paremmaksi ja tunnollinen harjoitteleminen alkaa vähitellen tuottaa positiivista tulosta. Hyökkäyspään nimivahvalta kärkitriolta voidaan erityisesti odottaa entistäkin terävämpiä otteita sarjakauden edetessä. Hyökkääjäkolmikko sai JyPK-pelissä hanat auki ja lisää on tulossa.

”JyPK-pelissä ylin hyökkäyskolmikko löysi toisensa hyvin ja me teimme aloitteita puolustuslinjan selustaan. Murtautumispelaaminen onnistui parhaiten tällä pelikaudella. Erikoistilanteiden puolustamista meidän pitää parantaa, sillä me emme halua päästää kolmea maalia jokaisessa pelissä. Henkilökohtaiset virheet pitää saada pois. Vahva hyökkäyskolmikkomme alkaa löytää toisensa paremmin ja hyvä yhteispeli alkaa vähitellen löytyä”, Ojala muistuttaa.