Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO

30.04.2019

Kuopion Palloseuran voittojahti jatkuu keskiviikkona Ahvenanmaalla

Kuopion Palloseuran värikäs Veikkausliigakausi jatkuu keskiviikkoiltana Ahvenanmaalla. Sarjakärjen tuntumaan noussut kova kotijoukkue IFK Mariehamn ja KuPS iskevät yhteen kuudennen sarjakierroksen jännitysnäytelmässä, joka alkaa Wiklöf Holding Areenalla normaaliin aikaan kello 18.30. Ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Fyysisesti vahva kotijoukkue vastassa

Kuopiolaiset lähtivät matkustamaan jo tiistaina kohti Turkua, josta matka jatkuu eteenpäin Ahvenanmaalle. Edessä on kova peli fyysisesti vahvaa IFK:ta vastaan. IFK on aloittanut oman sarjakautensa erinomaisin ottein ja KuPS-joukkueelta vaaditaan jälleen ehjää ja yhtenäistä joukkuesuoritusta, jotta vaikeasta vieraspelistä pystyttäisiin raapimaan sarjapisteitä kotiintuomisiksi.

”Maarianhaminassa on pieni kenttä ja luonnonnurmi. Me tiedämme olot ja Turkissa me pääsimme treenaamaan paljon nurmella. Keskiviikon peli on taistelua tilasta. Meidän on pelattava riittävän suoraviivaisesti ja voitettava kaksinkamppailuja sekä irtopalloja. Fyysinen pelaaminen on isossa kuvassa tärkeätä, silti meidän pitää pystyä pelaamaan hyvin ja pitämään paketti hyvin kasassa”, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

RoPS-voitto toi joukkueelle hyvän buustin

IFK:n ja KuPS:n väliset Veikkausliigapelit ovat aina olleet fyysisesti kovia voimainkoitoksia. Maarianhaminasta ei ole koskaan helppoa saavuttaa sarjapisteitä ja erittäin vaativa peli on jälleen kerran edessä. IFK on noussut sarjan kärkipäähän hyvän pelaamisensa ansiosta, kuopiolaiset saivat avattua oman voittotilinsä perjantaina Rovaniemellä ja vahvaa menoa aiotaan jatkaa keskiviikkoillan liigaväännössä.

”IFK on nyt täysin erilainen joukkue kuin aiempina vuosina. Heillä on paljon uusia pelaajia ja uusi pelitapa. He ovat onnistuneet muutoksessaan ja IFK on nyt uudenlainen. IFK on vahva erikoistilannejoukkue, se on edelleen fyysinen ja nimivahva joukkue. Ehdottomasti me haluamme saada jatkoa omalle voittotilillemme. Me saimme Rovaniemeltä hyvän buustin omaan tekemiseemme ja se oli meille henkisesti iso voitto”, päävalmentaja muistuttaa.