Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

10.05.2019

Kuopion Palloseura hakee jatkoa kolmelle peräkkäiselle voitolleen

Kuopion Palloseuran värikäs Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntai-iltana Telia 5G Areenalla. Veikkausliigaan jälleen noussut Helsingin IFK ja KuPS iskevät yhteen kahdeksannen sarjakierroksen liigaottelussa, joka alkaa normaaliin aikaan kello 18.30. Jännityspelin pääsee katsomaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Babacar Diallolle on tulossa 100:s liigapeli

Kuopion Palloseura saavutti viime sunnuntaina kolmannen peräkkäisen liigavoittonsa kukistettuaan Kokkolan Palloveikot maalein 3-1. Puolustaja Babacar Diallo puski kuopiolaisten 2-1-maalin aivan peliajan lopussa. Voiton ratkaissut huipputoppari pelasi sunnuntaina uransa 99:nnen liigaottelun ja tasalukema 100 on siten tulossa täyteen HIFK-pelissä.

Diallo kohosi edellisillä Kuopion-kausillaan 2015-2016 KuPS-joukkueen keskeisten avainpelaajien joukkoon ja on aloittanut tämän liigakauden jälleen vakuuttavin ottein. Veikkausliigan tähtipuolustajiin lukeutuva Diallo ratkaisi KPV-pelin komealla tavalla ja hieno onnistuminen osui kaiken kaikkiaan erinomaiseen paikkaan riemukkaan illan huipennukseksi. ”Hienoa, että Baba onnistui. Mutta tämä ei ollut tässä. Hän tekee vielä enemmän maaleja jatkossa”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

KuPS haluaa pysyä kärjen vauhdissa mukana

Kuopiolaisten voittojahti jatkuu sunnuntai-iltana innokkaan liiganousijan kotikentällä. Sarjatilanne on erittäin tasainen ja HIFK-pelissä on jaossa tärkeitä liigapisteitä. HIFK ei tule antamaan kenellekään mitään ilmaiseksi ja kova liigapeli on jälleen edessä. Vastustajan vaarallisuus on Honkavaaralla hyvin tiedossa.

”IFK on uusiutunut vahvasti ja heillä on hyvinkin mielenkiintoinen joukkue kasassa. Erityisesti brasilialainen Tiquinho ja norjalainen Jakob Dunsby ovat tehneet pelaamisellaan vaikutuksen. IFK:n prässipelaaminen on ollut tietyissä peleissä erittäin vahvaa, energistä ja aggressiivista. Sen purkamiseen meidän pitää löytää keinot”, Honkavaara toteaa.

Kuopiolaisten pelaamisessa on oikeanlaista meininkiä ja voittamiseen tarvittavia elementtejä. Hyvään vauhtiin päässyt joukkue haluaa pysyä kärjen vauhdissa mukana ja pukukopissa vallitsee voittojen ansiosta vahva yhteishenki. Pelaajat ovat valmiita laittamaan kaiken likoon sunnuntai-illan pelissä hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. ”Meillä on hyvä harjoitusviikko takana ja olemme valmiita. Toivottavasti Stadin Kingit näyttää pelissä parastaan, jotta saadaan hyvä tunnelma ja matsi aikaan”, valmentaja toivoo.