Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

27.04.2018

Voitontahtoisella mielellä vahvan FC Lahden kimppuun

Sarjakolmoseksi nousseen Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu jälleen sunnuntaina Savon Sanomat Areenalla. Sarjanelosena oleva FC Lahti saapuu vastustajaksi kuudennen sarjakierroksen kotiotteluun, joka alkaa tavanomaisesta poiketen jo kello 17.00. Stadionin sisääntuloportit avautuvat ja lipunmyynti aloitetaan sunnuntaina kello 15.00.

Kaksi komeaa vierasvoittoa hyvällä pelillä

KuPS-joukkue on hankkinut Helsingistä ja Maarianhaminasta kaksi komeaa vierasvoittoa hyvien peliesitystensä ansiosta. Joukkueessa vallitsee erittäin vahva yhteishenki ja väkevää menoa halutaan jatkaa jälleen sunnuntaina oman kotiyleisön edessä.

FC Lahti on aina ollut erittäin luja vastus ja kova peli on jälleen kerran tulossa. ”Lahti puolustaa aina hyvin ja pelaa suoraviivaista eteenpäinmenevää jalkapalloa. Pelit ovat aina tiukkoja. Joukkueessa on hyvä vakaa pelaajamateriaali, nousevat laitapuolustajat ja Lahti pelaa liikkuvaa hyökkäävää jalkapalloa. He myös tilkitsevät oman päänsä hyvin ja yrittävät ottaa meidän pelilliset vahvuudet pois jollakin tavalla”, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara arvelee.

Yhteispeli paranee egyptiläistähden kanssa

Kuopiolaisilta löytyy myös erittäin vahvoja aseita tämän liigakauden ensimmäisen kotivoiton saavuttamiseksi. Pelisysteemi toimii hyvin ja egyptiläistähti Abdalla El Said löytää uudet pelikaverinsa sitä paremmin, mitä pitemmälle pelikausi etenee.

”Hän on laatupelaaja, ymmärtää peliä ja tilaa sekä pelaa palloa nopeasti eteenpäin. Hänen on helpompi pelata 4-4-2-systeemissä, koska silloin ylhäältä löytyy enemmän kohteita kenelle syöttää”, päävalmentaja muistuttaa.

”Onnistumiset ovat auttaneet meitä paljon”

”Me muutimme hieman omaa peliryhmitystämme pelitaktisista syistä ja vastustajasta johtuen. Se ei ole niinkään pallonhallintafutista, mutta hyvin se on toiminut. Vastustajan päätyyn saadaan painetta helpommin ja palloa voi pelata eteenpäin kahdelle kärjelle. Vastustajan toppareille saadaan siten painetta ja hyökkääjien välinen yhteistyö on toiminut hyvin”, Honkavaara iloitsee.

”Pelaamisemme on ollut hyvää jo aikaisemminkin. Isoa muutosta ei pelaamiseen ole tullut. Nyt me olemme saaneet hyviä onnistumisia ja se on auttanut meitä paljon. Meillä on hyvä syke ja energiaa kyllä riittää. Pelaajille tilanne on kiva, kun saa pelata paljon”, valmentaja toteaa.