Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

05.07.2019

Kuopion Palloseura matkaa Espooseen revanssinhaluisin mielin

Kuopion Palloseuran värikäs Veikkausliigakausi jatkuu lauantai-iltana Espoossa. Sarjan kärkipään joukkueet FC Honka ja KuPS iskevät yhteen 16:nnen sarjakierroksen huippuottelussa, joka alkaa Tapiolan urheilupuistossa kello 17.00. Jännitysottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta. Ottelu kuuluu myös Veikkauksen pelikohteisiin, pääset perehtymään kohteisiin tästä.

Pallollisesti vahvaa kotijoukkuetta haastamaan

Honka on palannut liigakartalle onnistuneesti ja on osoittanut pelillisen vahvuutensa viime ja tämän sarjakauden aikana. Honka pelaa erittäin hyvää ja eteenpäinmenevää futista ja joukkueesta löytyy tulivoimaisia maalintekijöitä. Taitava espoolaisryhmä lukeutuu tälläkin kaudella Veikkausliigan kovimpiin kärkijoukkueisiin ja kuopiolaisilla on jälleen edessään vaativa voimainkoitos vahvan kotijoukkueen kanssa.

”Honka on meille iso haaste, sillä se on pallollisesti Veikkausliigan paras joukkue. Toisaalta Honka on ennen kaikkea hyvä vastahyökkäysjoukkue, sillä Juha Hakola, Lucas Kaufmann ja Borjas Martin ovat erittäin juoksuvoimaisia pelaajia. Honka puolustaa pitämällä palloa, joten meidän pitää olla kärsivällisiä ja prässätä oikealla hetkellä”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

Maalitykki Rangelin johdolla voittojahtiin

KuPS-joukkue pelaa myös tällä hetkellä väkevästi. Kuopiolaiset etenevät liigassa parhaillaan kahden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla: KuPS on kerännyt kymmenestä viime liigaottelusta 20 pistettä. Kuopiolaiset ovat nousseet myös liigan kuntopuntarin ykköspaikalle. Ykköstykki Lucas Rangel on tehtaillut jo kahdeksan liigamaalia ja hänet valittiin ansaitusti kesäkuun tähdistöjoukkueeseen.

KuPS-joukkue pelaa sekin parhaimmillaan erinomaista futista taitavien keskikenttäpelaajiensa Reuben Ayarnan ja Issa Thiawin johdolla ja espoolaiset tulevatkin saamaan vastaansa revanssinhaluisen ja voitonhimoisen KuPS-joukkueen.

”HJK-peli oli meiltä pallollisesti heikko peli ja jouduimme puolustamaan pitkiä aikoja lähellä omaa maalia. Toisaalta emme antaneet HJK:lle juurikaan maalipaikkoja. Parannettavaa jäi kuitenkin rutkasti. Meidän on pystyttävä parempaan pallolliseen peliin, jotta saamme Espoosta jotain kotiin tuomista”, Honkavaara korostaa. Kuopiolaisten pelaajatilanne on hyvä, sillä varmuudella poissa on vain puolustaja Juho Pirttijoki.