Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

19.07.2019

Kuopion Palloseura jahtaa voittoa Superpelipäevän kotiottelusta

Kuopion Palloseuran hieno liigakausi jatkuu sunnuntaina jälleen oman kotiyleisön edessä Savon Sanomat Areenalla. Tunnelmallisen Superpelipäevän kotiottelussa kohdataan liiganousija IK Myran kello 13.30 alkaen.

Mainio pääsylippuetu on yleisön hyödynnettävissä

Yleisöllä on mahdollisuus päästä sunnuntaina nauttimaan mainiosta Superpelipäevän pääsylippuedusta: stadionin pääportin myyntipisteestä ostetulla naisten ottelun pääsylipulla (10 euroa) pääsee katsomaan myös kello 17.00 alkavan Veikkausliigaottelun. HUOM: etu on voimassa vain pelipäivänä stadionin pääportilla.

Sunnuntaista Veikkausliigaottelua varten ostetulla pääsylipulla pääsee vastaavasti katsomaan myös naisten liigaottelua kello 13.30 alkaen. Voimassaolevalla KuPS-kausikortilla 2019 saa vapaan pääsyn naisten liigan kotiotteluihin.

Voittojahti jatkuu sisuuntunein mielin

Alavetelistä (ruots. Nedervetil) kotoisin oleva IK Myran pelaa ensimmäistä sarjakauttaan naisten liigatasolla. Joukkue on noussut kakkosdivisioonasta liigaan ja pelaa uudella sarjatasolla innokkain mielin. Myran onnistui yllättämään kuopiolaiset keväällä Kokkolassa pelatussa liigakohtaamisessa, nyt kuopiolaisten tavoitteena on saavuttaa revanssi sarjanousijasta.

”Tällä viikolla me olemme keskittyneet harjoituksissa omiin perusasioihin. Tässä sarjassa me emme voita ketään, jos työn määrä tippuu. Jyväskylässä näin kävi toisella puoliajalla ja keväällä myös Kokkolassa, jossa hävisimme Myranille. JyPK-tappio herättelee meitä taas positiivisella tavalla ja voittoa me haemme nyt”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala muistuttaa.

Ison kotikentän ominaisuudet käytetään hyväksi

KuPS piti edellisessä kotipelissään hyvää vauhtia yllä ja liikutteli palloa koko kentän leveydeltä. Vauhdinpito puri silloiseen vastustajaan ja tähän pyritään sunnuntainakin. ”Ison kentän ominaisuudet meidän pitää pystyä käyttämään hyväksi. Puolustuspelaamisessa meidän pitää löytää omat tärkeät asiat ja meidän pitää puolustaa paremmin. Nuotit ovat meillä selvillä ja voittoa me haemme. Vireystilan pitää olla kohdallaan, nyt me lataudumme voittamaan”, päävalmentaja toteaa.

Ykköshyökkääjä Gentjana Rochi on sunnuntaina yhden ottelun mittaisessa pelikiellossa varoitustilin tultua täyteen. Kuopiolaiset jatkavat sarjakauttaan nykyisen kokoonpanon voimin korkein tavoittein. ”Yläloppusarjaan ja syksyn mitalikamppailuun me haluamme mukaan. Kahdessa seuraavassa kotiottelussa meillä on nyt hyvät mahdollisuudet kerätä extrapisteitä viime kevääseen verrattuna”, Ojala muistuttaa.