Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

16.08.2019

Kuopion Palloseura hakee varmistusta ylemmän loppusarjan paikalle

Kuopion Palloseuran värikäs liigakausi jatkuu lauantaina Oulussa. Kotijoukkue ONS ja KuPS iskevät yhteen 17:nnen sarjakierroksen liigaottelussa, joka alkaa kello 15.00. Pelipaikkana on Castrenin tekonurmikenttä. KuPS-joukkueen päämääränä on nyt terästää omaa pelaamistaan edellisestä ottelusta ja saavuttaa sitä kautta täydet kolme pinnaa runkosarjan viimeisestä vierasottelusta.

Paikka ylemmässä loppusarjassa on varmistumassa

Naisten liigan runkosarja loppuu ensi viikolla ja kuopiolaiset varmistavat oman paikkansa syksyn ylemmässä loppusarjassa, mikäli voittavat lauantaina Oulussa. Alkukauden iso tavoite on lähellä täyttymistä. Hyvät sarja-asemat on hankittu tyylikkäällä ja vahvalla pelaamisella ja KuPS-joukkue on kasvanut alkuvuoden aikana voittavan joukkueen mittoihin.

”Voitolla varmistuisi paikka ylemmässä loppusarjassa. Meidän pitää nyt parantaa Ilves-ottelusta: tehokkuutta tarvitaan maalipaikoissa ja joukkuepuolustamisen pitää olla parempaa tietyissä tilanteissa, ettei vastustaja pääsisi tekemään selustajuoksuja meidän linjan taakse. Muutamme myös tiettyjen pelipaikkojen rooleja niin, että kenttätasapainomme säilyy paremmin”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala toteaa.

Katarina Naumasella on iso rooli loppukaudella

Joukkueeseen liittynyt puolustaja Katarina Naumanen pelasi viikko takaperin ensimmäisen liigaottelunsa keltamustan riveissä. Kokenut maajoukkuepelaaja on suuressa roolissa loppukauden kovissa otteluissa.

”Pelillisesti Kata pelaa meillä pääsääntöisesti topparina. Henkisesti hän on iso johtaja pelin sisällä ja ohjaa pelaamista joukkueen sisällä. Hän avaa peliä paljon ja kolmen topparin systeemissä hänellä on iso rooli pallollisena avata peliä monipuolisesti”, valmentaja toteaa.

Pallollista pelaamista jalostetaan paremmaksi

Kuopiolaiset ovat valmiita tiukkaan kamppailuun innokkaan kotijoukkueen kanssa. ”ONS:lla on pari suoraviivaista hyökkääjää, joita osaavat hyödyntää. Tilanteenvaihtopeliä meidän pitää parantaa Ilves-peliin nähden. Pallollinen peli on se suunta, minne joukkueen haluan viedä tulevaisuudessa jotta pelaajat oppisivat monipuoliseen pallolliseen pelaamiseen. Paremmalla prosentilla meidän pitää nyt viimeistellä, sitä meidän pitää parantaa. Meidän on oltava tehokkaampia”, Ojala toteaa.

”En kuitenkaan halua, että pelaaminen on pelkkää tuloksen hakemista ja että tulosta haettaisiin hinnalla millä hyvänsä. Haluan että pelaaminen menee eteenpäin ensi kautta varten ja että tulos saavutetaan sitä kautta. Silloin meidän pitää pystyä hyväksymään pienet tulokselliset epäonnistumisetkin, kuten Tampereella ikävä kyllä tapahtui”, päävalmentaja muistuttaa.