Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

21.07.2020

Mestarijoukkueen pistejahti jatkuu kotistadionilla

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi 2020 jatkuu keskiviikkoiltana jälleen oman kotiyleisön edessä. Ohjelmassa on viidennen sarjakierroksen kotiottelu, jossa vastustajana on FC Lahti. Tiukka pistekamppailu alkaa Keskuskentän jalkapallostadionilla kello 18.30.

KuPS jatkaa tiiviisti sarjakärjen tuntumassa

Mestarijoukkue jatkaa omaa liigakauttaan hyvistä asemista. Neljästä kovasta liigapelistä on kerätty yhteensä kahdeksan sarjapistettä yhteismaalein 5-1. Maalivahti Otso Virtanen on torjunut liigassa kolme hienoa nollapeliä. Tappioita ei ole toistaiseksi tullut ja joukkue on tasaisessa sarjataulukossa kakkossijalla. Kuopiolaiset ovat tänäkin vuonna tiiviisti mukana sarjan tiukassa kärkitaistelussa.

Kotijoukkue lähtee tavoittelemaan aktiivisella pelillä kolmea sarjapistettä keskiviikon ottelusta. ”Kotona me haluamme osoittaa hyökkäävää pelityyliä ja esittää hyökkäävää jalkapalloa. Jos me yllämme samalle tasolle kuin Interiä vastaan, silloin meillä on hyvät mahdollisuudet myös Lahtea vastaan”, päävalmentaja Arne Erlandsen tiivistää.

FC Lahti saapuu yllätysvalmiilla asenteella

FC Lahti saavutti edelliskierroksella avausvoittonsa kukistettuaan HIFK:n Helsingissä 0-3. Mikko Kuningas, Vahid Hambo ja Jasin Amin Assehnoun toimivat lahtelaisten maalintekijöinä. FC Lahti saapuu Kuopioon voitontahtoisella asenteella ja kotijoukkueen pitää olla valmiina heti pelin alusta alkaen, jottei vierasjoukkue pääsisi alussa yllättämään. Joukkueiden väliset liigapelit ovat olleet aina erittäin tasaväkisiä vääntöjä ja näin tapahtunee keskiviikkonakin.

”Lahti on hyvä joukkue. Tarkkana ja terävänä on oltava heti alusta alkaen jokaisessa ottelussa. Kova ottelu tulee, jokainen ottelu tässä liigassa on kova. Me haluamme pelata korkealla tasolla jokaista joukkuetta vastaan ja me haluamme aina kehittää joukkuetta ja pelaamista paremmaksi. Vastustajat eivät ole saaneet meitä vastaan kovin paljon tilanteita. Keskiviikkona me haluamme itse luoda tilanteita enemmän kuin viime pelissä tapahtui”, päävalmentaja toteaa.

Pennasen pelilupa-asiat ovat etenemässä

Kuopion Palloseura ja keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen solmivat viime viikolla loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. FIFA:n kansainvälinen siirtoikkuna avautui tämän viikon maanantaina ja Pennasta koskevat kansainväliset pelilupa-asiat ovat lähteneet siten etenemään. Pennanen on edustuskelpoinen KuPS:ssa sitten, kun pelaajaa koskeva kansainvälinen edustusoikeus saadaan siirtymään Indonesiasta FIFA:n kautta Kuopioon saakka. Hyökkääjät Lucas Rangel ja Tommi Jyry sekä keskikenttäpelaajat Issa Thiaw ja Pedro Vitor ovat sivussa keskiviikkoisesta kokoonpanosta.