Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

30.07.2020

Kuopion Palloseura taistelee cupin loppuottelupaikasta

Kuopion Palloseura taistelee lauantaina Suomen Cupin finaalipaikasta. Vahva kotijoukkue Åland United ja KuPS iskevät yhteen cupin tiukassa välieräottelussa, joka pelataan Wiklöf Holding Areenalla kello 17.00 alkaen. Välieräottelu pelataan lopulliseen ratkaisuun saakka eli Maarianhaminassa taistellaan tarvittaessa jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Kihelmöivää pelijännitystä on siten luvassa yllin kyllin koko illaksi.

Tämän kauden kovin ottelu on luvassa

Kuopiolaiset lähtevät perjantaina pitkälle pelimatkalleen kohti Maarianhaminaa. Edessä tulee olemaan fyysisesti erittäin vaativa ottelu ja molemmat joukkueet himoitsevat paikasta loppuotteluun, joka pelataan sunnuntaina 4. lokakuuta. KuPS-pelaajat ovat valmiita kovaan taisteluun vahvan kotijoukkueen kanssa.

”Nyt on edessä ihan eriluonteinen peli, jossa vain voitolla on merkitystä. Molemmat joukkueet tulevat hakemaan jatkopaikkaa kaikin keinoin. Tulossa on fyysisesti tämän kauden kovin peli. Se sopii meille hyvin, sillä meiltäkin löytyy kovaa fysiikkaa ja vahvaa voimaa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan ottelu lähtee etenemään”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala pohtii lauantaisen ottelun lähtökohtia.

”Hyökkäyspelissä meidän pitää esittää parastamme”

KuPS eteni keväällä cupin välieriin kukistettuaan HJK:n Lippumäen hallissa jatkoajan jälkeen 4-3. Nyt joukkueelta tarvitaan jälleen vahvaa venymistä voiton saavuttamiseksi Unitedin omalta kotiareenalta.

”Åland on tosi tasainen joukkue, jossa vahva topparikaksikko toimii joukkueen tukijalkana. Lopputulokset ovat osoittaneet, että he pelaavat tasaisesti ja vähämaalisesti molempiin päihin. Heidän puolustuspelinsä on vahvaa. Omassa hyökkäyspelaamisessamme meidän pitää esittää parastamme ja meidän on oltava entistäkin huolellisempia. Maalipaikkoja tulee varmaankin tavanomaista vähemmän, me tulemme kyllä luomaan paikkoja varmasti. Puolustuspelaamista me olemme saaneet paremmaksi viime peleissä”, valmentaja iloitsee.

Hyökkääjä Aada Törrösen pelaaminen lauantaina on mahdollista, puolustaja Maja Göthbergin ja maalitykki Aino Krögerin pelaaminen on sen sijaan toistaiseksi vielä hieman epävarmaa ja kaksikon pelikuntoisuus ratkeaakin vasta pelipäivän aikana paikan päällä.