Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO:

06.08.2020

TiPS - Kuopion Palloseura lauantaina kello 16.00

Kuopion Palloseuran värikäs sarjakausi jatkuu lauantaina jälleen pääkaupunkiseudulla. Sarjajohtaja Tikkurilan Palloseura ja sarjakolmosena oleva KuPS kohtaavat Subway Kansallisen Liigan kahdeksannen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa Tikkurilan Urheilupuistossa kello 16.00. Liigakierroksen kärkiottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

TiPS tulee kohtaamaan kovan fyysisen haasteen

Lauantainen liigavastustaja on parhaillaan kovassa vedossa. TiPS johtaa liigaa ilman tappioita ja eteni viime lauantaina Suomen Cupin loppuotteluun saakka. TiPS on kotikentällään kova vastustaja kaikille muille liigajoukkueille ja nyt on kuopiolaisten vuoro saapua haastamaan sarjajohtajaa Tikkurilan urheilupuiston nurmelle. Kuopiolaiset lähtevät lauantaiseen liigapeliin vahvalla itseluottamuksella omaa pelitapaansa jatkamaan.

”TiPS on tasainen ja hyvin organisoitu joukkue, joka puolustaa tiiviisti ja päästää vähän maaleja. Me olemme tyytyväisiä siihen, miten me pelaamme tällä hetkellä. Maarianhaminassa pelattu ensimmäinen puoliaika on juuri sitä, miten me haluamme pelata. Meillä on fyysisesti aika raskas tyyli pelata ja se aiheuttaa vastustajille tiettyjä ongelmia. He joutuvat reagoimaan meidän pelaamiseemme ja niin tulee käymään nytkin. TiPS kohtaa haasteen, jota he eivät ole vielä kokeneet tällä kaudella. Se tuo heille väistämättä pieniä virheitä ja niihin me isketään”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala toteaa.

Peliin kaivataan rauhallisempaa rytmittämistä

Kaikki osa-alueet ovat hyvässä kunnossa KuPS-joukkueen pelaamisessa. Isoja muutoksia ei ole mitään tarvetta tehdä ja pelaamista pyritään parantamaan kauden aikana pienen hienosäädön kautta.

”Ehjää on turha rikkoa. Oman pelin ehdoilla me jatkamme eteenpäin ja itseluottamus on vahva. Pelin sisällä me tarvitsemme parempaa rytmittämistä hyökkäys- ja puolustuspelaamisen välille, jotta peliin tulisi enemmän luontaisia ja rauhallisempia hetkiä. Tämä on meidän viimeinen vierasottelumme tässä kolmen vierasottelun putkessa. Viime viikonlopun ottelu oli kaikkine matkustamisineen raskas ja näiden seikkojen takia olemme muokanneet harjoitteluamme tosi paljon. Kaikki tähtää siihen, että lauantaina vireystilamme on hyvä ja pystymme toteuttamaan omaa pelitapaamme. Sen takia on erittäin tärkeää, että rytmitämme omaa pelaamistamme myös ottelun sisällä”, valmentaja korostaa.

Puolustaja Mckenzie Grossman loukkaantui lauantaisessa cupin välieräottelussa Maarianhaminassa ja hänen pelikautensa on nyt ohi. Hänen tilalleen etsitään parhaillaan uuttaa korvaavaa pelaajaa nopealla aikataululla.