Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO: FC Honka - KuPS

04.09.2020

FC Honka - Kuopion Palloseura lauantaina klo 16.00

Kuopion Palloseuran värikäs pelikausi jatkuu lauantaina Espoossa. Kova kotijoukkue FC Honka ja KuPS kohtaavat Subway Kansallisen Liigan 13:nnen sarjakierroksen ottelussa, joka alkaa Tapiolan urheilupuistossa kello 16.00. Ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Sharplesin KuPS-debyytti on tulossa

Kuopion Palloseura hankki elokuussa riveihinsä uuden pelaajavahvistuksen. Amerikkalaispuolustaja Kayla Sharples saapui kaupunkiin liittyen loppukauden ajaksi uuden joukkueensa riveihin. Pelaajaa koskevat kansainväliset pelilupa-asiat ovat asianmukaisessa järjestyksessä ja kaksiviikkoinen koronakaranteenikin on jo päättynyt, joten uusi pelaaja saa nyt pelata kuopiolaisjoukkueessa. Sharples on harjoitellut joukkueen mukana ja saattaa mahdollisesti päästä tekemään oman KuPS-debyyttinsä jo lauantaina Espoossa.

”Kayla on urheilullinen, isokokoinen 180-senttinen pelaaja joka pystyy pelaamaan keskuspuolustuksessa ja tarvittaessa myös keskikentän pohjalla. Hän on hyvä syöttämään molemmilla jaloilla ja on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja. Hän pelasi viimeksi heinäkuussa USA:n kovaa sarjaa ja on valmis tähän liigaan. Kaikesta näkee, että hän tulee tänne erittäin kovatasoisesta ympäristöstä”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvailee uutta pelaajaa.

HJK-voitosta otetaan hyvät asiat mukaan

Subway Kansallisessa Liigassa alkaa kansainvälinen maaottelutauko viikonlopun sarjakierroksen jälkeen. Kuopiolaisten seuraava liigaottelu on ohjelmassa 26. syyskuuta. Lauantaisesta liigakoitoksesta lähdetään hakemaan hyvää lopputulosta omalla hyvällä tekemisellä. HJK kukistui edellisessä kotiottelussa 2-1 ja vahvaa otetta halutaan jatkaa nyt Espoossakin. Liigan maalintekijätilastoa johtavat maalitykit Aino Kröger ja Gentjana Rochi ovat kovassa vedossa muun joukkueen tavoin.

”Peli kerrallaan me jatkamme eteenpäin. HJK-pelistä otetaan hyvät asiat mukaan ja omaa pallollista peliä me olemme kehittäneet tämän viikon harjoituksissa. Lähtökohta Honka-peliin on mainio. Meidän puolustuspelaaminen on selkeästi parempaa kuin keväällä ja pelaaminen on mennyt paljon eteenpäin. Sarjan kärki on hyvin tasainen ja maaottelutauon jälkeen on loppukauden rypistys edessä. Oman kollektiivisen tekemisen kautta meille tulee se tulos minkä me ansaitsemmekin”, valmentaja muistuttaa. Keskikenttäpelaaja Lavdije Begolli jää pois lauantaisesta kokoonpanosta varoitustilin tultua täyteen HJK-ottelussa. Pelikielto on yhden ottelun mittainen.