Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Muotoiluakatemian OTTELUENNAKKO: Sarja-avaus sunnuntaina !

06.04.2018

Kuopion Palloseuran odotettu Veikkausliigakausi 2018 alkaa

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi alkaa sunnuntaina 8.4. Savon Sanomat Areenalla. KuPS ja liiganousija Esport Honka iskevät yhteen odotetussa sarja-avauksessa, joka alkaa tavanomaisesta poiketen jo kello 17.00. DataGroup toimii jännittävän illan otteluisäntänä.”Olemme valmiimpia kuin vuosi sitten"

Kuopiolaiset ovat valmistautuneet huolellisesti sunnuntain liiga-avaukseen. Kevään pitkä harjoituskausi on sujunut ennakkosuunnitelmien mukaisesti ja hyvävoimainen KuPS-joukkue on valmis kohtaamaan uuden liigakauden asettamat kovat haasteet.

”Me olemme olleet jo pitkään valmiina. Kiva että kausi alkaa. Viime kausi alkoi tappiolla HJK:lle, toivottavasti tulos on nyt parempi. Startti oli viime vuonna vähän hidas, nyt me olemme valmiimpia kuin vuosi sitten”, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

”Yhtenäisempää ja tiiviimpää pelaamista tarvitaan”

KuPS pelasi edellisen ottelunsa kiirastorstaina Helsingissä. Suomen cupin puolivälieräottelu päättyi 2-0-tappioon ja pelistä jäi paljon parannettavaa jatkoa varten.

”Puolustusvirheet pitää saada pois. Koko joukkueen reagoinnin pitää toimia samalla tavalla joissakin tilanteissa ja meidän on oltava yhtenäisempiä prässäämisessä ja hyökkäyspelissä. Tiiviyttä tarvitaan”, Honkavaara muistuttaa.

”Me emme olleet ihan parhaimmillamme HJK:ta vastaan. Silti meillä oli kuitenkin mahdollisuudet tehdä maaleja 3-4 kappaletta. Parempaan meidän pitää pystyä Honkaa vastaan”, päävalmentaja toteaa.

Honka on yllätysvalmis ja vaarallinen vastustaja

Hongan pelaajalista on liigatasolle kova ja nimekäs. Honka on vaarallinen vastustaja, jolla on potentiaalia yllättää monet tämän kauden aikana. Nousijajoukkue osoitti jo vahvat voimansa etenemällä cupissa välieriin saakka.

”Honka on tosi kova ja hyvä joukkue. Honka on laadukas, rutinoitunut ja kokenut joukkue monessa suhteessa. Honka pelaa hyvää jalkapalloa ja on siten todella hankala avausvastustaja”, valmentaja varoittelee.

Otso Virtaselle tulossa 100 täyteen

KuPS-maalivahti Otso Virtanen on pelannut Suomen kentillä tähän mennessä yhteensä 99 Veikkausliigaottelua ja tasalukema 100 tulee täyteen sunnuntaina, mikäli hänet valitaan illan aloituskokoonpanoon. Puolustajat Tabi Manga ja Lum Rexhepi sekä keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ovat sivussa sarjakauden avausottelusta.