Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura ja Elisa Lemettinen jatkosopimukseen

10.10.2019

Keskikenttäpelaaja jatkaa keltamustien riveissä

Naisten Liigassa pelaava Kuopion Palloseura ja Elisa Lemettinen ovat allekirjoittaneet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen, joten kuopiolaisen jalkapallokoulutuksen saanut keskikenttäpelaaja jatkaa Kuopiossa myös pelikaudella 2020.

Suuria kehitysaskeleita lainaseura FC Hertassa

Lemettinen on tehnyt kauden 2019 aikana isoja panostuksia jalkapallouran eteen ja hän pelasi lähes koko kauden Naisten Ykkösessä joensuulaisen FC Hertan riveissä. Viikoittainen Joensuuhun matkustaminen kannatti, sillä Lemettinen saapui lainajaksolta takaisin Kuopioon vahvempana pelaajana.

”Olen ollut kyllä tyytyväinen valintaan, että lähdin Hertan mukaan. Sain alle lähes koko kauden täysiä otteluita ja tunnen, että olen ottanut kehittymisessä yhden askeleen eteenpäin”, Lemettinen toteaa kaudestaan.

”Ensimmäisten joukossa, joiden kanssa halusimme jatkaa”

Lemettinen on tehnyt kuluneen vuoden aikana valintoja jalkapallon ehdoilla ja monipuolinen keskikenttäpelaaja on päässyt pelaamaan Kuopion Palloseuran kolmessa edellisessä Naisten Liigan ottelussa.

”Viime talvena Elisan sopimusta jonkin verran pohdittiin ja hän oli lopulta viimeisiä kiinnityksiä joukkueeseen. Hän on hoitanut asiansa niin hyvin, että nyt tilanne on toisinpäin, Elisan ollessa ensimmäisten joukossa. Me sovimme Elisan kanssa tietyistä asioista, jotka tulee laittaa ensiksi kuntoon ja järjestimme hänet lainalle pelaamaan Herttaan Joensuuhun. Ensimmäisiä otteluissa siellä Elisa ei ollut vielä avauksen pelaaja, mutta kovalla työllä kevään ja kesän aikana lunasti paikkansa lopulta joukkueessa ja myös ansaitsi ison roolin”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala suitsuttaa Lemettisen kehitystä.

”Iso kiitos tuosta ajasta menee myös Hertalle ja Elina Utriaiselle, jotka melko pienillä resursseilla toimivat ammattimaisesti ja mahdollistivat sen, että meidän pelaajia sai peliaikaa heillä. Kesän lopussa Elisan laina päätettiin ja hän palasi meidän kokoonpanoon. HJK:ta vastaan hän nousi jo avauskokoonpanoon Naisten Liigassa”, Ojala jatkaa.

”Malliesimerkki pelaajaprofiilista, joita tänne haluamme”

Päävalmentaja haluaa korostaa sitä, että KuPS haluaa joukkueeseensa juuri Lemettisen kaltaisia eteenpäin pyrkiviä pelaajia, jolla on todellinen palo jalkapalloa kohtaan. ”Elisa on henkilö, jonka sydän sykkii futikselle ja hänellä on erittäin kova halu kehittää itseään. Olen äärimmäisen tyytyväinen pelaajan tapaan hoitaa sovittuja asioita. Elisa on malliesimerkki siitä pelaajaprofiilista, joita lopulta tänne Kuopioon ja KuPS:iin haluamme”, Ojala tiivistää.