Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura ja Joel Vartiainen pelaajasopimukseen

02.01.2019

KuPS-kasvatti jatkaa pelaajauraansa keltamustan riveissä

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura ja keskikenttäpelaaja Joel Vartiainen (24) ovat allekirjoittaneet yksivuotisen pelaajasopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2019 loppuun saakka. Monipuolinen pelaaja pystyy pelaamaan niin laitapuolustajan kuin laitalinkin pelipaikoilla ja pelaajaura jatkuu jälleen oman kasvattajaseuran riveissä muutaman vuoden tauon jälkeen.

Kolme vuotta USA:ssa opiskelemassa ja pelaamassa

Vartiainen teki oman Veikkausliigadebyyttinsä Pietarsaaressa 21.4.2013 ja on pelannut tähän mennessä yhteensä 38 Veikkausliigapeliä Kuopion Palloseuran riveissä onnistuen maalinteossa kahdesti. Vartiainen opiskeli kolme vuotta University of Central Floridassa ja pelasi kolme kautta yliopiston jalkapallojoukkueessa nimeltään UCF Knights. Vartiainen palasi viime keväänä Yhdysvalloista Kuopioon ja liittyi loppukaudella 2018 KuPS-joukkueen pelaajavahvuuteen.

”Tosi hyvä fiilis nyt on. Tunsin porukan jo loppukauden 2018 perusteella ja nälkää jäi riittämiin, että pääsisi pelaamaan. Ykköstavoitteena on vakiinnuttaa oma paikka kokoonpanossa ja auttaa joukkuetta menestymään”, Vartiainen toteaa.

”Odotan ensi kaudelta hyvää joukkuemenestystä”

Vartiainen tunnetaan nopealiikkeisenä laitapelaajana, joka pystyy haastamaan vastustajaa 1v1-tilanteessa ja ohittamaan tämän pallon kanssa kovalla pelinopeudella.

”Pystyn pelaamaan laitapakin ja laitalinkin pelipaikoilla, molemmat sopivat omiin vahvuuksiini. Odotan ensi kaudelta hyvää joukkuemenestystä viime kauden jatkoksi ja että pääsen itse näyttämään omia kykyjäni kentälle ja auttamaan joukkuetta. Hyvän treenikauden jatkoksi on tavoitteena pelata hyvää futista jotta oma taso paranisi”, Vartiainen toteaa.