Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura ja Kaelyn Korte pelaajasopimukseen

10.12.2019

Kokenut keskikenttäpelaaja liittyy kuopiolaisjoukkueeseen

Naisten Liigassa pelaava Kuopion Palloseura on tehnyt uuden pelaajasopimuksen tulevaa pelikautta 2020 varten. Yhdysvaltalainen keskikenttäpelaaja Kaelyn Korte (26) on tehnyt pelaajasopimuksen kuopiolaisjoukkueen kanssa ja liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen tammikuussa.

Korte on monipuolinen keskikenttäpelaaja, jonka hankkiminen tuli ajankohtaiseksi Emma Peuhkurisen loukkaannuttua viime viikon harjoituksissa. Korte on pelannut useiden vuosien ajan Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa, joissa hänet arvostettiin monena vuotena sarjan parhaiden pelaajien joukkoon. Tämän jälkeen hän siirtyi Eurooppaan ja Kazakstanin pääsarjaan.

Korte pelasi kahden kauden ajan Kazakstanin pääsarjassa Biik Kazygurtin riveissä. Joukkue voitti molempina vuosina sarjan mestaruuden ja eteni myös molempina vuosina jatkoon Mestareiden Liigan lohkovaiheesta yltäen 2017 aina neljännesvälieriin saakka.

”Oman peliurani muistorikkain otteluni on, kun oma joukkueeni Biik Kazygurt voitti omassa kotipelissämme FC Barcelonan 3-1 vuonna 2018. Oli upea tunne, kun me todistimme pystyvämme kilpailemaan ja kamppailemaan maailman parhaita pelaajia vastaan”, Korte iloitsee.

”Pelaajana olen tekninen pelintekijä ja pystyn hyvin sopeutumaan tarvittaviin pelirooleihin. Valitsin Kuopion Palloseuran, koska olen korkeasti vaikuttunut seurasta ja joukkueen valmennusjohdosta. Ammattimaisuus on poikkeuksellisen korkeaa ja on erittäin jännittävää päästä mukaan myötävaikuttamaan joukkueen menestykseen. Ensi kaudella uskon KuPS-joukkueen taistelevan sarjan kärkipäässä mestaruudesta ja uskon sitoutuneen joukkueen menestyvän hyvin ensi kaudella”, Korte toteaa.