Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura ja kapteeni Neea Berg jatkosopimukseen

14.11.2019

Keskikenttäpelaaja aloittaa jo 17:nnen pääsarjakautensa

Naisten Liigassa pelaava Kuopion Palloseura on tehnyt seuraavan jatkosopimuksensa pelikautta 2020 varten. Joukkueen kokenut luottokapteeni Neea Berg (32) jatkaa menestyksekästä peliuraansa keltamustan riveissä. Berg aloittaa jo 17:nnen pääsarjakautensa ja Naisten Liigassa otteluita on kertynyt jo yli 200, jolla hän on yksi eniten pääsarjaotteluita pelannut naispelaaja.

”Naisten futis on kovassa nousussa maailmalla ja vihdoin Suomessakin otetaan kehitysaskelia oikeaan suuntaan. Viime kauden aikana heräsi tunne, että haluan ehdottomasti olla mukana tässä kehityksessä vielä ensi kaudellakin”, Berg toteaa.

Runkopelaajan jatkaminen on erittäin iso asia

Berg oli kaudella 2019 tärkeässä roolissa Kuopion Palloseuran keskikentällä ja pelasi joukkueen avauskokoonpanossa yhtä vaille kaikissa sarjaotteluissa. Joukkueen päävalmentaja Ollipekka Ojala haluaa korostaa Bergin roolia niin kentällä kuin kentän ulkopuolella.

”Jo pelkästään se on kova juttu, että Nepsu on oman liikunnanopettajan ammattinsa rinnalla pystynyt pelaamaan myös Naisten Liigaa. Vielä kovempi on tietenkin se, että Nepsu pystyy panostamaan jopa lisää pelaamiseen ja jatkaa myös ensi kaudella. Sanomattakin on selvää, että joukkueen rakenteenkin kannalta hänen jatkamisensa on iso asia. Kentällä iso määrä työtä sen eteen, että muut saavat hyökätä ja kentän ulkopuolella ottaa esimerkillisesti huomioon kaikki. Kaiken kaikkiaan hänen roolissaan on paljon muitakin asioita kuin pelkästään kentällä näkyvät pelilliset asiat”, Ojala muistuttaa.