Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura ja puolustaja Mikko Pitkänen pelaajasopimukseen

25.01.2018

Kookas ja ulottuva toppari jatkaa kuopiolaisjoukkueen riveissä

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura ja puolustaja Mikko Pitkänen (21) ovat allekirjoittaneet 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen. Kuopiolaisseuran oma kasvatti aloittaa nyt jo neljännen sarjakautensa edustusjoukkueen pelaajavahvuudessa. Isokokoinen puolustajapelaaja on hankkinut viime vuosina peliaikaa pääasiassa reserviseura KuFu-98:n riveissä ja nyt tähtäimessä ovat Veikkausliigan pelikentät.

"Nyt yritetään päästä seuraavaksi pelaamaan KuPS:iin. Veikkausliiga on omana tavoitteenani", Pitkänen kertoo.

Ensimmäinen täysi ottelu oman kotiyleisön edessä

Puolustaja pelasi viime perjantaina (19.1.) ensimmäisen kokonaisen 90-minuuttisen oman kotiyleisön edessä. Mikko antoi heti alkuminuuteilla mainion syötön puolustaja Jiri Nissisen laukomaan 1-0-johtomaaliin.

"Erittäin mukavaa oli pelata kun voitettiin. Se oli tosiaan ensimmäinen virallinen täysi otteluni oman kotiyleisön edessä. Liigacupissa olen pelannut vieraskentällä 90 minuuttia MyPaa vastaan. Me pelattiin nyt ihan OK-peli. Me puolustettiin vähän huonosti ja vastustaja pääsi turhan helposti selustaan", Mikko arvioi Kuopio-hallissa pelattua MuSa-ottelua, joka päättyi komeaan 5-2-kotivoittoon.


Puolustaja Mikko Pitkänen antoi MuSa-pelissä hienon syötön 1-0-johtomaaliin.

Ensiesiintyminen edustusjoukkueessa helmikuussa 2014

Mikko liittyi mukaan seuran edustusjoukkueeseen B-juniori-ikäisenä keväällä 2014. Hän pelasi ensi kertaa edustusjoukkueen riveissä 14.2.2014, jolloin KuPS ja MyPa kohtasivat Liigacupin alkulohko C:n kolmannen sarjakierroksen ottelussa Kuopiossa. Mikko pääsi lopussa vaihtopelaajana kentälle 85. peliminuutin kohdalla ja ehti keskittämään hienon keskityspallon takatolpalle josta hyökkääjä Ats Purje puski silloin loppunumeroiksi 3-0.

Veikkausliigan tulikaste toteutui Jaro-ottelussa

Mikko pääsi tuona keväänä pelaamaan myös Liigacupin alkulohko C:n viimeisen sarjakierroksen ottelussa MyPa - KuPS (1.3.2014) jossa peliminuutteja kertyi täydet 90, ensimmäistä kertaa.avauskokoonpanon pelaajana.

Mikko hankki ensimmäiset liigaminuuttinsa 19.4.2014 Savon Sanomat Areenalla pelatussa KuPS - FF Jaro-ottelussa, jossa pääsi lopussa vaihtopelaajana kentälle (84 min). Toppari pääsi vaihdosta kentälle myös seuraavassa liigapelissä SJK - KuPS (23.4.) 88 peliminuutin kohdalla.