Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura ja puolustaja Tabi Manga pelaajasopimukseen

13.11.2017

Kuopion Palloseura hankki kovan luokan pelaajavahvistuksen

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura vahvistaa puolustustaan kovan luokan pelaajahankinnalla. KuPS ja kamerunilaispuolustaja Luc Landry Tabi Manga (23) ovat allekirjoittaneet 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen seuran optiolla. Tabi Manga saapuu Kuopioon vuodenvaihteen jälkeen ja liittyy tammikuussa KuPS-joukkueen pelaajavahvuuteen tulevaa pelikautta 2018 varten.

Manga: ”Otan nyt askeleen eteenpäin urallani”

Puolustaja siirtyy Kuopioon virolaisesta seurajoukkueesta Levadia Tallinnasta, joka sijoittui kahdella peräkkäisellä sarjakaudella toiseksi Viron jalkapalloliigassa.

”Olen iloinen ja samalla myös ylpeä allekirjoittaessani sopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa. KuPS on iso ja kunnianhimoinen seura. Olen tietoinen uudesta haasteesta joka nyt avautuu eteeni. Otan nyt askeleen eteenpäin urallani, mutta tiedän että minun pitää tehdä kovasti töitä. Annan kaikkeni auttaakseni seuraa saavuttamaan päämääränsä. Odotan kovasti seuran henkilökunnan ja uusien pelikavereideni tapaamista”, Tabi Manga toteaa.

Erittäin vahvaa tilastodataa Viron liigasta

Kuopion Palloseura havaitsi laatupuolustajan potentiaalin viime talvena pelatussa harjoituspelissä. ”Me pelasimme viime talvena Tallinnassa KuPS:n kanssa Levadiaa vastaan ja kiinnitin huomiota heidän toppariinsa. Tabi Manga on vahva, liikkuva ja nopea pelaaja”, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

”Tilastodatan perusteella Tabi on Viron liigan paras keskuspuolustaja onnistuneissa taklauksissa (76%) ja hän on vahva myös syöttötarkkuudessa (89%) ja kaksinkamppailujen voittamisessa (72%). Me toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi joukkueeseemme”, kuopiolaisseuran urheilutoimenjohtaja Konstantin Shipulin korostaa.