Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura ja Taneli Hämäläinen pelaajasopimukseen

20.01.2020

Puolustajalupaus liittyy kasvattiseuran Veikkausliigajoukkueeseen

Veikkausliigan hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura ja puolustaja Taneli Hämäläinen (18) ovat allekirjoittaneet 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen. Hämäläinen on kuopiolaisseuran oma kasvatti ja pelipaikaltaan keskuspuolustaja.

Kuopion Palloseuran uusi päävalmentaja Arne Erlandsen nosti nuorukaisen joulukuussa edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen ja Hämäläinen on vakuuttanut valmennusjohdon vahvalla asenteellaan ja hyvillä taidoillaan. Nuori puolustajalupaus on pelannut tämän talven kaikissa kolmessa harjoituspelissä, viimeksi viime lauantaina Pietarin Zenitin reservijoukkuetta vastaan. KuPS voitti pelin 6-0 esitettyään vahvaa joukkuepelaamista niin hyökkäys- kuin puolustussuunnassakin.

Vakuuttava murtautuminen edustusjoukkueeseen

Hämäläinen on pelannut KuPS:ssa pienestä pitäen kaikki juniori-ikäluokat. Hän pelasi viime kaudella pääsääntöisesti yhteistyöseura KuFu98:n riveissä kakkosessa, sarjapelejä kertyi kaikkiaan 16 ja maaleja yksi. Tämän lisäksi hän pelasi KuPS:n A-nuorten SM-sarjajoukkueessa, joka voitti viime syksynä ikäluokan Suomen mestaruuden vakuuttavaan tyyliin. Taneli pelasi lauantaisessa Zenit-pelissä 45 minuuttia Juho Pirttijoen toppariparina ja sitä edeltäneissä JIPPO- ja MP-peleissä Hämäläinen pelasi täydet minuutit erinomaisin ottein.

”On tosi mukava pelata liigajoukkueessa. Peli on hieman erilaista ja tempo on kovempi, joten pelaajalta vaaditaan enemmän. Alussa oli hieman raskasta tottua kovaan tempoon, nyt siihen on jo vähitellen tottunut ja olen tykännyt olla joukkueessa. Meillä on kova ja hyvä joukkue koossa”, Taneli toteaa. Hän on pelannut kolme ottelua U17-maajoukkueessa 2018.