Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura lähtee syksyn loppusarjaan tavoittelemaan pronssimitalia

05.09.2019

"Pelaajilla riittää näyttöhaluja ja kaikki laitetaan peliin"

Liigan ylempi loppusarja alkaa lauantaina 14.9. Kuopion Palloseuran joukkue lähtee syksyn loppusuoralle näyttöhaluisin ja määrätietoisin mielin. Joukkue taisteli tiensä komeasti runkosarjan viidennelle sijalle ja tähtää loppusarjassa pari pykälää korkeammalle syksyn tiukkaan mitalitaistoon mukaan pyrkien.

Keltamustan joukkueen kasvutarina on ollut hienoa seurattavaa tämän vuoden aikana. Uusi joukkue aloitti tammikuussa tiiviin valmistautumisensa tähän liigakauteen saavuttaen kevään aikana vaihtelevia lopputuloksia. Kova harjoittelu on tuottanut hyvää tulosta ja yhteispeli on parantunut kauden aikana isoin kehitysaskelin. Paikka kuuden parhaan joukossa varmistui tyylikkäästi ja syksyn loppusarjaan lähdetään jahtaamaan mitalia.

"Joukkue ansaitsee runkosarjan arvosanakseen kiitettävän. Olen tosi tyytyväinen joukkueen kaikkeen tekemiseen. Kun sarjapaikka selvisi, hilattiin seuraavaksi tavoitteeksi paikka ylemmässä loppusarjassa. Se toteutui ja nyt tavoitteena on mitali. Meillä on menossa kolmen tavoitteen kausi, nyt me yritämme ottaa tuon viimeisen joka on se vaikein saavuttaa", päävalmentaja Ollipekka Ojala pohdiskelee loppukauden asetelmia.

"Kaikki haluavat ottaa viiden pisteen eron kiinni"

Syksy tarjoaa pelaajille hienon näytönpaikan osoittaa vahvaa osaamistaan. Sarjassa säilymisestä ei enää tarvitse kantaa huolta, eikä mitään menetettävää siten enää ole. Joukkueella on vain voitettavaa ja jokaisesta pelistä lähdetään metsästämään kolmea pistettä päämäärätietoisella asenteella.

"Pelaajilla riittää näyttöhaluja. Kaikki haluavat ottaa tuon viiden pisteen eron kiinni ja kaikki laitetaan peliin. Meillä on nyt vain voitettavaa ja pronssia me lähdemme hakemaan. Kaikki paineet ovat TiPS:llä, sillä on helpompi tulla takaa ohi kuin pitää omat asemat. TiPS:iä me jahtaamme ja tavoite olisi, että kauden viimeisessä pelissä JyPK:iä vastaan pelattaisiin pronssista", Ojala toteaa.

Kuopiolaiset pääsevät jatkamaan omaa takaa-ajoaan herkullisista asetelmista, sillä syksyn loppusarja alkaa vierasottelulla juuri Tikkurilassa. Kolmantena oleva TiPS on viisi pinnaa edellä ja loppusarjaottelussa on siten tärkeitä sarjapisteitä jaossa.