Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura nousi komeaan kotivoittoon RoPS:sta

05.08.2017

Ville Saxman, Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen keltamustan onnistujia

Kuopion Palloseura kairasi lauantaina ison ja arvokkaan kotivoiton Savon Sanomat Areenalla. Rovaniemen Palloseura tarjosi isännille vahvan ja kovan pelillisen haasteen, jonka kuopiolaiset onnistuivat selvittämään ja voittivat toisen pelijakson osumilla lopulta maalein 3-0.

Kuopiolaiset saivat tehdä täyden päivätyön kolmen sarjapisteen eteen ja kotivoitto sinetöityi kolmella komealla osumalla, joissa viimeistelijöinä olivat ensin Ville Saxman, sitten Urho Nissilä ja lopuksi Ilmari Niskanen.

Ville Saxman: ”Tärkeä voitto meille”


Keskikenttäpelaaja Saxman viimeisteli tämän kauden toisen liigamaalinsa tyylikkäällä puskulla onnistuneesta sivurajaheittotilanteesta. Saxmanin mielestä hienoa kotivoittoa ei saatu lainkaan helpolla.

”Meillä oli vaikeuksia ensi jaksolla. Me tiedettiin että RoPS tulee kovaa. Me pelattiin palloa alaspäin prässin alla ja ensi jakso oli meiltä vähän huono”, maalintekijä totesi.

”Toisella jaksolla me pelattiin suoraviivaisempaa palloa linjan taakse ja puolustuksen väleihin. Meidän pelimme alkoi toimia paremmin kuin RoPS:lla. Tärkeä voitto, meillä on ollut vaikeita pelejä eikä pisteitä ole tullut riittävästi. Kovat RoPS ja JJK pitää täällä kotona hoitaa ja nyt on puolikas tehty”, Saxman muistuttaa.

”Olimme yhtenäisiä ja puhalsimme yhteiseen hiileen”

Nissilä viimeisteli upealla tavalla 2-0 ja Niskanen sai vihdoin tämän kauden maalitilinsä auki iskettyään Gbolahan Salamin esityön jälkeen loppulukemiksi 3-0. KuPS-valmentaja Jani Honkavaara kiitteli keltapaitojen vahvaa joukkuepelaamista ja vankkaa työmoraalia.

”Olen tosi ylpeä tekemisestä ja joukkuepelaamisesta. Me olimme yhtenäisiä ja puhalsimme yhteiseen hiileen. Erityisesti olen iloinen Ilmari Niskasen onnistumisesta ja 1-0-maalista: kerran treenattiin kuviota ja meni nappiin. Loisto-onnistuminen saatiin siihen paikkaan”, Honkavaara iloitsi.

”Molemmat pelasivat kovaa ja intensiivistä jalkapalloa”

”Ensi jakso oli tasainen. Pelissä oli kova intensiteetti ja molemmat joukkueet pelasivat kovaa jalkapalloa. Toisella jaksolla me pidettiin intensiteetti paremmin kuin vastustaja ja olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen”, päävalmentaja totesi.

”Kolmen sakkiin me yritetään päästä. Nyt ollaan neljäntenä ja tällä hetkellä näyttää hyvältä. Meillä on hyvä pelaajatilanne ja kun vielä Gbolahan Salami saadaan hyvään iskuun, saadaan paljon vaihtoehtoja loppukaudeksi”, valmentaja muistutti.