Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura solmi pelaajasopimukset joensuulaiskolmikon kanssa

05.01.2018

Jere ja Joona Hiltunen sekä Nuutti Tykkyläinen liigajoukkueeseen

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura on solminut monivuotiset pelaajasopimukset kolmen huippulahjakkaan nuorukaisen kanssa. Keskikenttäpelaajat Jere Hiltunen (18) ja Joona Hiltunen (18) sekä puolustaja Nuutti Tykkyläinen (18) ovat liittyneet Veikkausliigajoukkueen pelaajavahvuuteen tavoitteenaan oman läpimurron tekeminen valtakunnan huipputasolle.

”Olemme kehittyneet Kuopiossa paremmiksi pelaajiksi”

Pelaajakolmikko siirtyi helmikuussa 2016 Joensuusta Kuopioon kehittyäkseen paremmiksi pelaajiksi kuopiolaisseuran laadukkaassa valmennuksessa ja saavuttaakseen omat henkilökohtaiset tavoitteensa jalkapallokentillä. Nuorukaiset pelasivat aikaisemmin Lehmon Pallon ja JIPPO:n riveissä ja pelasivat 2016 Kuopion Palloseuran B-nuorissa ja reserviseura KuFu:ssa sekä 2017 KuPS:n A-nuorissa ja KuFu:ssa. Seuraavana tavoitteena on peliajan hankkiminen liigajoukkueen riveissä.

”Tulimme Kuopioon kehittymään paremmiksi pelaajiksi ja kyllä olemme kehittyneet täällä paremmiksi. Treeneissä on ollut paljon kovempi taso ja tempo ja valmentajat vaativat paljon. Veikkausliigajoukkueessa harjoitteleminen on ollut vieläkin vaativampaa. Liigatreeni on tuntunut tosi hyvältä ja liigajoukkueessa on tosi hyvä ilmapiiri”, pelaajakolmikko iloitsee.

Neljään otteeseen huippuseurojen harjoitusleireillä

Joona ja Jere ovat jo käyneet harjoittelemassa niin Liverpoolin, Chelsean, Manchester Unitedin kuin Amsterdamin Ajaxin luona osoittamassa omaa osaamistaan ja ammattilaisuus ulkomailla on kaikkien kolmen pelaajan yhteisenä tavoitteena. Nuorukaiset ovat päässeet omaksumaan erinomaista oppia Veikkausliigajoukkueen kokeneilta pelaajilta kuten Sebastian Sorsalta, Ats Purjeelta, Urho Nissilältä ja Petteri Pennaselta.

”Erityisesti Urho Nissilältä ja Pete Pennaselta on saanut pelipaikkakohtaisesti hyviä vinkkejä keskikenttäpelaamiseen. Upi ja Pete ovat hyvä kaksikko ketä seurata ja ottaa heiltä opiksi”, nuorukaiset sanovat.

”Veikkausliigassa pelaaminen on meidän kaikkien tavoitteena. Omana ensisijaisena tavoitteenani on pysyä terveenä, sillä olin viime kaudella loukkaantuneena ja pääsin pelaamaan kauden aikana vain kolme peliä KuFussa”, Jere Hiltunen toteaa.

Palloseuran pelaajapolkua pitkin huipputasolle

Kuopion Palloseuran strategisena tavoitteena on löytää lähialueilta motivoituneita ja kehityshaluisia nuoria pelaajia, jotka ovat valmiita siirtymään kuopiolaisseuran laadukkaaseen valmennukseen ja tekemään kovasti töitä kehittyäkseen paremmiksi pelaajiksi. Kuopiolaisseurassa on rakennettu portaittain nouseva pelaajapolku, jota pitkin on mahdollista edetä aina Veikkausliigan saakka ja sitä kautta ulkomaille asti. Tätä polkua pitkin ovat joensuulaisnuorukaisetkin parhaillaan etenemässä.