Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura taipui mestarisuosikille tiukasti taistellen

18.06.2017

Jiri Nissinen ja Hamed Coulibaly loistivat puolustuslinjassa

Kuopion Palloseura tarjosi lujan vastuksen sarjajohtaja HJK:lle sunnuntaisessa kotiottelussaan Savon Sanomat Areenalla. Keltapaidoilla oli ottelussa omat mainiot mahdollisuutensa iskeä maaleja. Osumia ei onnistuttu viimeistelemään ja Klubi vei sarjapisteet mennessään 0-2-lopputuloksella.

Jiri Nissisen erinomainen Veikkausliigadebyytti

Kuopiolaisten riveissä nähtiin uusi Veikkausliigatulokas, kun puolustaja Jiri Nissinen pääsi pelaamaan ensimmäisen liigaottelunsa. Taitava nuorukainen esitti pelissä miehekkäitä otteita. Toppari Hamed Coulibaly pääsi pelaamaan ensimmäisen ottelunsa yli vuoteen onnistuen myös erinomaisesti kovassa paikassa.

”Jiri Nissinen oli erinomainen onnistuja vasemmassa laidassa. Hän onnistui tänään tosi hyvin. Hamed Coulibaly tuli myös hyvin. Savon junnuja nousee kentälle. Joonas Nissinen tuli vasempaan laitaan ja oli ihan kingi. Tässä joukkueessa on voimaa ja yllättävästi myös leveyttä”, KuPS-kapteeni Sebastian Sorsa kiitteli nuoren pelaajakolmikon otteita.

”Meillä oli hyvää painetta paljon”

HJK pääsi johtoasemaan 19 peliminuutin kohdalla, jolloin pallo tuomittiin pilkulle ja hyökkääjä Akseli Pelvas latasi rangaistuspotkusta 0-1. Kuopiolaiset eivät onnistuneet omissa maalitilanteissaan ja vierasvoitto sinetöityi lopullisesti 87. peliminuutilla, jolloin puolustaja Hannu Patronen pääsi puskemaan kulmapotkutilanteesta loppunumerot 0-2.

”Joukkueena me hävitään tai voitetaan kaksinkamppailuja, se on aina kaverin tuesta ja koko joukkueen tekemisestä kiinni. Meillä oli hyvää painetta paljon ja me olimme hyvin pelissä mukana, superpaikkoja ei kuitenkaan saatu luotua. Periaatteessa oli tasaväkinen ottelu, jossa me ehkä olisimme voineet olla vaarallisempia”, Sorsa totesi.

”Erikoistilanteiden kautta me saimme pari paikkaa ja siinä oli Ville Saxmannilla 16-alueen rajalta yksi hieno veto, miljoonataalan paikkoja ei kuitenkaan ollut ja se on vastustajan hyvyyttä. Oli hyvä esitys kovaa joukkuetta vastaan”, kapteeni muistutti.

Honkavaara: ”Hyvällä jalalla me olimme tänään liikkeellä”

KuPS-valmentaja Jani Honkavaara pettyi ottelun lopputulokseen, mutta jakoi kiitosta erityisesti joukkueen nuorille onnistujille.

”Hyviä paikkoja meillä oli. Jiri Nissisellä oli eka jaksolla tuhannen taalan paikka ja hän pääsi laukomaan tosi läheltä, ehkä hän yllättyi siitä itsekin. Ilmari Niskanen pääsi keskeltä läpi, vähän huono ratkaisu oli. Vähän ennen HJK:n toista maalia meillä oli myös hyvä pusku sivuvaparista. En ole missään nimessä tyytyväinen lopputulokseen, peliesitykseen ehdottomasti kyllä”, päävalmentaja totesi.

”Me saatiin pelissä 11 laukausta ja maalia kohti laukaukset 6-4. Klubi on erittäin hyvä joukkue. Pelin rakenne on hyvä ja sitä on vaikea puolustaa. Paikoin me onnistuttiin siinä tosi hyvon. Kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen esitykseen. Poissaolot eivät näkyneet ja hyvällä jalalla me olimme tänään liikkeellä. Hamed Coulibalylta vahva esitys ja Jiri Nissiseltä samoin erinomainen esitys. Olemme pettyneitä tulokseen, peliesitys oli ehdottomasti hyvä”, päävalmentaja totesi.

”Tykkään meidän fiiliksestä. Me olemme fyysinen joukkue ja me pelaamme miesten peliä. Tämä oli siisti peli ja mentiin miehekkäästi. Oltiin aika tasaväkisesti Klubin kanssa”, Honkavaara sanoi.