Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

Kuopion Palloseura treenaa Savon Sanomat Areenalla 1.12. saakka

16.11.2017

KuPS haluaa hyödyntää paremmin erinomaiset harjoitusolosuhteet

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura on muuttanut tämän loppuvuoden harjoitusrytmiään edellisvuosiin verrattuna. KuPS-joukkue harjoittelee nyt marraskuussa aikaisempaa enemmän pystyäkseen hyödyntämään paremmin hyvät harjoitusolosuhteet, mikä palvelee entistä paremmin seuraavaan sarjakauteen valmistautumista.

Veikkausliigakausi 2017 päättyi iloisiin hopeamitalijuhliin. Pelaajilla oli tämän jälkeen kahden viikon mittainen tauko. Talven harjoitusjakso alkoi maanantaina 13.11. kestäen perjantaihin 1.12. saakka. Joulukuu on pelaajien lomakuukausi ja kevään harjoituskausi alkaa tammikuun alussa.

Meneillään oleva marraskuun harjoitusjakso vedetään Savon Sanomat Areenan lämmitettävällä jalkapallonurmella mainiot olosuhteet maksimaalisesti hyödyntäen. Harjoittelusta pystytään saamaan näin paras teho irti ja pelaajien suoritustaso pysyy korkeana loppuvuoden aikana.

Mitä etua tästä saavutetaan, päävalmentaja Jani Honkavaara?

”Normaalisti joukkue olisi huilannut kuukauden heti kauden päätyttyä ja treenannut sen jälkeen kolme viikkoa joulukuussa. Halusimme vaihtaa tuota rytmiä ja harjoitella jo marraskuussa kolme viikkoa”.

”Isoin etu on se, ettei meidän tarvitse mennä joulukuussa Kuopio-halliin ja näin loukkaantumisriski pienenee. Kuopio-hallin alusta on pelaajille todella kuormittava”.

”Nyt pelaajat ovat jo valmiiksi hyvässä kunnossa eikä varsinaista totuttelua harjoitteluun tarvinnut tehdä. Hyvältä on näyttänyt meno harjoituksissa”.

Onko mukana ollut testipelaajia?

”Joitakin. Testaamme toistaiseksi viime kaudella Suomessa pelanneita pelaajia. Mukana on ollut japanilainen Fugo Segawa, joka pelasi viime kaudella PEPO:ssa, sekä MiKissä pelannut yhdysvaltalaispelaaja Gerald Ben. Suomalaisista pelaajista meillä on ollut mukana Jyri Kiuru (KäPa), Jeremias Kaari (ÅIFK) sekä Tommi Jyry (HIFK)”.

”Suurin osa pelaajista on ollut minulle täysin uusia tuttavuuksia, mutta Tommia olen seurannut jo pitkään. Loppuviikosta ja ensi viikolla testipelaajia tulee lisää. Pelaamme ensi viikolla VPS:ää vastaan varsin testipitoisella miehistöllä”.

Miten testipelaajien kanssa edetään?

”Varsin varovaisesti. Meillä ei ole kiire mihinkään. Joukkueessamme ei ole enää paljon tilaa, joten mietimme jokaisen pelaajan hyvin tarkkaan. Teemme koko ajan töitä etsiäksemme meille sopivia pelaajia”.

”Voi hyvinkin olla, ettemme tee tämän vuoden puolella enää yhtään sopimusta. Toisaalta joukkue voi olla jo ennen vuodenvaihdetta valmis, mikäli kaikki menisi nappiin”.