Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

KuPS-hyökkääjä Ella Vanhanen on vaikuttunut MM-kisojen pelitemposta ja taitotasosta

27.06.2019

"Pelitempo on noussut kovaksi ja peli on koko ajan taitavampaa"

Ranskassa pelataan parhaillaan naisten MM-turnausta. Alkulohkot on pelattu ja pudotuspelivaihe on menossa. Kuopion Palloseuran hyökkääjä Ella Vanhanen on seurannut huipputasokasta turnausta kiinnostunein mielin. "Niin paljon olen pelejä katsellut kuin olen ehtinyt ja pystynyt. Peleissä on jäätävän kova tempo nykyään ja kaikki ominaisuudet ovat parantuneet. Pelit ovat älyttömän viihdyttäviä, tempo ja taitotaso ovat nousseet ja peli on koko ajan taitavampaa", Vanhanen arvioi MM-turnauksen pelillistä antia.

Vanhanen on Kuopion Palloseuran ainoa A-maajoukkuepelaaja. Hän on pelannut myös Yhdysvaltain yliopistosarjassa. Ella oli mukana 2013 pelatussa EM-turnauksessa Ruotsissa ja pääsi pelaamaan yhdessä ottelussa parikymmentä minuuttia juuri Ruotsia vastaan. "Se oli kokemus, jota ei unohda koskaan. Pelissä oli silloin täysi katsomo", hyökkääjä muistelee.

Naisten jalkapallo kasvaa maailmalla juuri nyt kovaa vauhtia ja tasonnousu näkyy MM-lopputurnauksessa. "Eurooppa jyrää. Eurooppalaisten vahvuus johtuu siitä, että eurooppalainen jalkapalloilu on kaikkein pisimmällä ja täällä on panostettu siihen eniten. Uusia ammattilaisjoukkueita tulee koko ajan lisää ja nyt Real Madrid perustaa naisten joukkueen", Ella muistuttaa.

MM-turnauksessa pelaa useita pelaajia, joita Ella on itse kohdannut pelikentillä vuosien varrella. "USA:n yliopistosarjassa olen pelannut Morgan Briania ja Crystal Dunnia vastaan ja olen pelannut myös Kanadan Christine Sinclairia vastaan. Englannin maajoukkueessa on myös muutamia tuttuja pelaajia", Ella luettelee.

"Olen kohdannut pelikentällä Ruotsin Nilla Fischerin, Caroline Segerin ja Kosovare Asllanin. Kamerunin keskikenttäpelaaja Raissa Feudjio oli joukkuekaverini Åland Unitedissa 2016. Etelä-Afrikan hyökkääjä Ode Fulutudilu pelasi viime vuonna naisten liigaa ONS:ssa. Tykkään itse Ranskan pelityylistä, avauspelissä heidän topparinsa Wende Renard puski kaksi maalia eikä vastustajan puolustuksella ollut siinä mitään mahdollisuuksia. Veikkaan USA:n vievän mestaruuden, sillä USA on kova ja vahva", Ella povaa.