Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

KuPS-hyökkääjä Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigan Fortuna Sittardiin

24.06.2019

”Nyt on aika ottaa seuraava askel, iso kiitos jokaiselle kupsilaiselle”

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura ja hollantilainen Fortuna Sittard ovat päässeet sopimukseen, jonka johdosta tehohyökkääjä Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin pääsarjaseuran riveihin. Kuopion Palloseura saa pelaajasiirrosta siirtokorvauksen ja viime viikon maanantaina pelattu voitokas VPS-ottelu jää Karjalaisen viimeiseksi otteluksi Kuopion Palloseuran riveissä.

Hyvärisen ja Rissasen rinnalle kausiennätystä jakamaan

Karjalainen siirtyi Kuopion Palloseuran riveihin marraskuussa 2017 pelattuaan menestyksekkään debyyttikauden Veikkausliigassa PS Kemin riveissä viimeistellen kahdeksan liigamaalia. Päävalmentaja Jani Honkavaara hankki Karjalaisen joukkueeseensa laitapelaajaksi, mutta jo helmikuussa 2018 Turkin leirillä hän kokeili Karjalaista puhtaana hyökkääjänä. Myöhemmin samalla kaudella pelipaikaksi vakiintui hyökkääjä ja OLS-kasvatti viimeisteli peräti 16 liigamaalia, jonka ansiosta Kuopion Palloseura saavutti Veikkausliigassa pronssiset mitalit.

Karjalainen nousi kauden 2018 maalimäärällään myös jakamaan Kuopion Palloseuran seurahistorian yhden kauden maaliennätystä Markku Hyvärisen ja Olavi Rissasen kanssa. Karjalainen ehti pelata kuopiolaisjoukkueen riveissä yhteensä 43 Veikkausliigaottelua, joissa teki 19 maalia.

KuPS:n ja A-maajoukkueen kautta Euroopan huippukentille

A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva huomasi 23-vuotiaan hyökkääjän mainiot otteet ja antoi Karjalaiselle maajoukkuedebyytin 5.6.2018 pelatussa harjoituspelissä Romaniaa vastaan. Karjalainen on esiintynyt A-maajoukkueessa yhteensä seitsemän kertaa ja ensimmäinen A-maajoukkuemaali syntyi Viron verkkoon tammikuussa 2019.

”Rassen tarina on hieno alusta loppuun. PS Kemissä hän taisteli itsensä vaihdosta kentälle ja alkoi tehdä maaleja. KuPS:ssa tapahtui sama juttu, sillä hän ei päässyt kauden alussa pelaamaan, mutta kun pääsi, tehoja alkoi syntyä. Loppu on historiaa”, KuPS-valmentaja Honkavaara muistelee.

”Tämä on hieno juttu Rasselle, mutta myös hieno juttu seuralle, sillä vuosi sitten meiltä lähti Urho Nissilä Belgiaan ja nyt vuorostaan Rasse Hollantiin. Kuopion Palloseura on hyvä reitti Euroopan kentille. Voimme olla ylpeitä näistä siirroista”, päävalmentaja korostaa.

”On ollut suuri kunnia olla osa tätä seuraa”

”Kun tein sopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa niin molempien osapuolien yhteinen tavoite oli, että menisin pelaajana eteenpäin ja seuraava seura olisi ulkomailla. Nyt se tapahtuu ja on todella haikea fiilis lähteä Kuopiosta, sillä seura on jättänyt minuun pysyvän jäljen”, Karjalainen toteaa siirrostaan Hollantiin.

”Pelaajat, valmennus ja seuran työntekijät ovat kohdelleet minua ensimmäisestä päivästä asti loistavasti ja kaikki ovat olleet kehitykseni tukena. Erityisesti haluan kiittää KuPS-kannattajia, te olette syy miksi pelaajat laittavat joka kerta 100% kentällä. Jatkakaa samaan malliin, sillä teidän avullanne tällä joukkueella on mahdollisuus tehdä tänä vuonna suuria asioita”, Karjalainen ennustaa.

”Nyt on aika ottaa seuraava askel, mutta Kuopion Palloseuran otteita seuraan varmasti aina. Kiitos siis jokaiselle kupsilaiselle, on ollut suuri kunnia olla osa tätä seuraa. BANZAI!”, Karjalainen iloitsee.

Pelaajien kehittäminen on keskeinen osa seurastategiaa

Kuopion Palloseuran seurastrategiaan kuuluu lahjakkaiden pelaajien kehittäminen urallaan eteenpäin ja Karjalainen on kahden vuoden sisään jo neljäs pelaaja, joka siirtyy kuopiolaisseurasta eteenpäin siirtosumman kera. Muut siirtyneet pelaajat ovat olleet puolustajat Azubuike Egwuekwe ja Nikko Boxall sekä Nissilä. Lisäksi puolustaja Omar Colley on siirtynyt KuPS:sta Ruotsin ja Belgian kautta Italian liigaan.