Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

KuPS ja laitahyökkääjä Ilmari Niskanen jatkosopimukseen

28.07.2016

Niskanen (18) jatkaa Kuopion Palloseurassa sarjakaudet 2017 ja 2018

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura ja laitahyökkääjä Ilmari Niskanen (18) ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2018 loppuun saakka. Nopealiikkeinen laitahyökkääjä on pelannut kuopiolaisseuran riveissä yhteensä 36 Veikkausliigaottelua onnistuen maalinteossa kahdesti.

”KuPS on erittäin hyvä ympäristö kehittymiseen”

Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti pelaa kolmatta sarjakauttaan KuPS:n riveissä ja jatkaa Kuopiossa kunnianhimoisin mielin.

”Tavoitteena uralla on pelata ulkomailla kovassa liigassa. KuPS on hyvä paikka kehittyä, matkaa kovempiin liigoihin on tietenkin vielä paljon ja parannettavaa on vielä paljon. KuPS on erittäin hyvä ympäristö kehittymiseen, tavoite on ilman muuta ulkomaiden liigoissa ja mahdollisuudet sinne ovat olemassa. Töitä se tietenkin vaatii ja niitä myös tehdään kovasti”, Niskanen muistuttaa.

Onnistunut Veikkausliigadebyytti vain 15-vuotiaana

Niskanen toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Puustellin kummipelaajana. Liigadebyytti toteutui Espoossa 6.10.2013 pelatussa FC Honka - KuPS-ottelussa, jossa nuorukainen pääsi lopussa vaihtopelaajana kentälle vain 15 vuoden ikäisenä. ”Muistan pelin hyvin. 2-4 voitettiin ja minuutin ajan ehdin olla kentällä”, Ilmari muistelee.

Niskanen viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa Kuopiossa 10.8.2014 pelatussa RoPS-ottelussa. Maalinteko onnistui peliuran viidennessä Veikkausliigapelissä ja hänet oli tuolloin nimetty ensi kertaa aloituskokoonpanoon. Ilmari on pelannut Suomi-paidassa yhteensä 25 nuorisomaaottelua onnistuen maalinteossa kolme kertaa.

Loppukauteen lähdetään kovin tavoittein

Kuopiolaisten Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina Savon Sanomat Areenalla. ”Meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet vaikka mihin. Tuloksellisesti pelit ovat olleet hyviä, paitsi Vaasa-ottelu. Puolustuspeli on toiminut hyvin. Nyt on kova rypistys edessä, pinnoja pitäisi raapia ja voittoja ottaa mahdollisimman paljon”, Niskanen toteaa.

”RoPS-ottelusta tulee kova peli. Meillä on hyvä joukkue ja sarja on tosi tasainen. Me ollaan hyvässä iskussa ja pitkästä aikaa päästään jälleen pelaamaan oman kotiyleisön eteen. Toivotaan että yleisö tulisi mukaan ja peliin tulisi paljon porukkaa. Voitto mielessä me otteluun lähdetään, töitä pitää tehdä sen eteen”, Niskanen korostaa.