Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

KuPS-kapteeni Petteri Pennanen jatkaa pelaajauraansa Indonesiassa

17.01.2020

”Viimeiset vuodet ovat olleet aivan uskomattomia”

Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura ja indonesialainen Tira-Persikabo ovat päässeet sopimukseen, jolla KuPS-kapteeni Petteri Pennanen siirtyy indonesialaisseuran riveihin. Pennanen läpäisi seuran lääkärintarkastuksen torstaina hyväksytysti, jonka jälkeen pelaajasiirto astui voimaan. Kuopion Palloseuran ja Tira-Persikabon välisiä taloudellisia tietoja siirrosta ei julkisteta.

”Erityiskiitos kaikille KuPS-kannattajille ja KuPS IV:n porukalle”

Pennanen on pelannut kasvattajaseurassaan KuPS:ssa yhteensä kuusi sarjakautta. Hän johdatti KuPS:n viime kaudella Suomen mestaruuteen pelaten 27 Veikkausliigaottelua, joissa teki kuusi tärkeää liigamaalia. Pelattuja liigaotteluita on kasassa kaikkiaan 233 ja liigamaaleja 41. Pelaajaura jatkuu nyt kokonaan uudenlaisessa ympäristössä uusien pelillisten haasteiden parissa.

”Viimeiset vuodet ovat olleet joukkueena ja myös henkilökohtaisesti aivan uskomattomia. Isoimpana kruununa tietysti Suomen mestaruus oman kasvattajaseuran kapteenina. Lähteminen oli yksi urani vaikeammista, ellei jopa vaikein päätös. Halu nähdä ja kokea sekä menestyä vielä jossain täysin uusissa ympyröissä on ollut osa unelmiani ja tavoitteitani, joten nyt lähden niiden perään”, Pennanen sanoo.

”Erityiskiitos kaikille KuPS-kannattajille ja KuPS IV:n porukalle, ilman teitä ei viime vuosien menestys olisi ollut mahdollista”, Pennanen muistuttaa.

Vuoden keskikenttäpelaaja 2019

Pennanen pelasi loistokauden 2019 KuPS:n riveissä. Hänet valittiin pelikauden 2019 Captain's Ball-päätösjuhlassa vuoden keskikenttäpelaajaksi ja hän hankki myös Vuoden syöttäjä 2019-palkinnon yhdeksällä maalisyötöllään. Kapteeni valittiin Veikkausliigan heinäkuun ja elokuun tähdistöjoukkueisiin sekä jalkapallotoimittajien yhdistyksen Pallo-Koplan Veikkausliigan tähdistöjoukkueeseen eli Kopla-joukkueeseen 2019.

"Kun Petteri aikoinaan palasi Palloseuraan, Petterillä ja seuralla oli yhteinen iso unelma mestaruuden tuomisesta Kuopioon. Nyt kun tuo unelma on saavutettu, on luonnollista ja reilua että seura suhtautuu positiivisesti Petterin siirtymiseen uusiin haasteisiin ja on tukemassa pelaajaa, tässä hänen varmasti vaikeassa ratkaisussa”, KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen toteaa.

”Jos Petteri vie uuteen seuraansa edes puolet siitä sydämestä ja voitontahdosta, jonka hän antoi meille joka ikinen päivä, hän tulee menestymään varmasti”, Heiskanen muistuttaa.

Koko KuPS-perhe toivottaa Petelle hyvää menestystä

”Tottakai olemme nyt hieman haikealla mielellä Petterin lähdöstä, mutta samalla olemme erittäin onnellisia hänen puolestaan. On hienoa, että hänelle avautui mahdollisuus kokea uutta jalkapalloammattilaisena ja samalla kenties taloudellisesti turvata jalkapalloilun jälkeistä elämäänsä”.

”Petterin jättämää pelillistä aukkoa kentällä on meidän luonnollisesti erittäin vaikea paikata. Hänen tuomaa henkistä johtajuutta lienee jopa mahdoton korvata. Emme etsi, emmekä tule löytämään uutta Petteri Pennasta. Silti lähdemme seurana innolla ja kovin tavoittein uuteen kauteen. Puolustamaan sitä mestaruutta, josta me yhdessä Petterin kanssa unelmoimme”.

”Luottavaisena siitä ettei Petteri ole vielä viimeistä kertaa johdattanut KuPS:ia kuopiolaisen kotiyleisön eteen, koko seura haluaa toivottaa: onnea matkaan Petteri. Meidän Kapteeni!", Heiskanen toteaa.