Kuopion palloseura

Aetoo savolaesta
jalakapalloo vuuesta 1923

KuPS-kasvatti Urho Nissilä pääsi toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa

15.11.2018

”Hyvin täällä menee ja debyytin ansiosta on nyt erityisen hyvä fiilis”

Keskikenttäpelaaja Urho Nissilän suuri henkilökohtainen haave toteutui viime lauantaina. Kuopion Palloseuran kasvatti pääsi pelaamaan ensiminuuttinsa Belgian kovassa jalkapalloliigassa uuden seuransa SV Zulte Waregemin riveissä. Vastustajana ollut KSC Lokeren kukistui sarjaottelussa 2-0 ja avauskokoonpanoon valittu Nissilä pääsi pelaamaan omassa debyyttiottelussaan 57 peliminuuttia.

”Oli todella hieno fiilis pelata. Olen aina haaveillut kovassa liigassa pelaamisesta. Tempo on kovempi kuin Suomessa ja eron huomaa kyllä. Aikaa ja tilaa on vähemmän ja peli on hieman erilaista”, Nissilä toteaa. Hän siirtyi kesällä Belgiaan ja pelipaikka ykkösjoukkueen aloituskokoonpanossa aukesi onnistuneen harjoitussyksyn ansiosta.

”Terveenä olen pysynyt. Erityisesti viime kuukausi meni tosi hyvin ja sen ansiosta pääsin nyt pelaamaan. Alku täällä oli tietenkin totuttelua, kun kaikki oli uutta. Olen näyttänyt harjoituksissa että pystyn pelaamaan. Olen pelannut seuran kakkosjoukkueessa kaksi ottelua, toisessa niistä tein 2-0-maalin ottelun päättyessä 2-1-voittoomme”, Urho iloitsee.

"Upi" pelasi alkukaudella 14 Veikkausliigaottelua KuPS:n riveissä tehoilla 1+3 ja siirtyi sen jälkeen uusien pelillisten haasteiden pariin. ”Hyvin täällä menee. Olen tykännyt ja viihtynyt täällä, kaikki on toiminut hyvin. Yllättävän helppoa on ollut sopeutua tänne ja tosi hyvin on otettu täällä vastaan. Kaikki ovat olleet ystävällisiä ja debyytin ansiosta on nyt erityisen hyvä fiilis. Pelimatkat ovat lyhyitä joka paikkaan, pisin on kolme tuntia. Kovin paljoa ei tarvitse bussissa istua”, Urho toteaa.

Belgiassakin vietetään parhaillaan maajoukkuetaukoa ja kovat sarjapelit jatkuvat viikon kuluttua. Zulte Waregemin seuraava ottelu pelataan vieraskentällä kärkipäässä olevaa Club Brügge KV:tä vastaan (23.11.). Upi aikoo vuodenvaihteessa käydä lyhyellä visiitillä Kuopiossa. ”Paljon terveisiä kaikille sinne Kuopioon”, Urho kertoo. KuPS-kasvatti on pelannut tähän mennessä yhteensä kahdeksan nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (1 U15, 2 U19, 1 U20, 4 U21) tehden yhden maaottelumaalin.